Актьорите Веселин Анчев, Владимир Пенев, Ирина Митева, Неда Спасова, Диана Димитрова, Васил Бинев, Ернестина Шинова подкрепиха инициатива за безвъзмездно кръводаряване.

В понеделник звездите от „Откраднат живот“ и техни колеги посетиха Центъра по трансфузионна хематология на ВМА, за да дадат кръв. След това се снимаха за спомен с най-големите си фенове сред медиците.

Актьорите дариха кръв напълно безвъзмездно и подканиха своите почитатели да последват примера им.

„Самата аз съм имала нужда от даряване на кръв и съм давала винаги, когато е било необходимо. Кръвта е живот и за да няма хора, които да изпадат в затруднение при такава ситуация, трябва да се дарява. Да помогнеш на непознат е най-истинският начин, по който можеш да помогнеш“, обясни Ернестина Шинова.

„Моят екранен герой Иво Фотев е в болница и се нуждае от регулярно кръводаряване. Реших да помогна и на него“, каза от своя страна Васил Бинев и уточни, че всеки ден над 600 души у нас се нуждаят от кръв.

В кръводарителската акция, която е организирана по случай 25 години от създаването на кръвния център на болницата, се включиха и мотористи от „Sofia Riders“.

През последните няколко години расте броят на младите хора, които даряват кръв, уточниха от ВМА.