IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лиъм Нийсън се забърка в конфликт, обявиха го за расист

7 февруари 2019 07 00

Актьорът сподели как искал да отмъсти на чернокож, задето е изнасилил негова приятелка

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Актьорът Лиъм Нийсън се замеси в скандал, след като в интервю пред „Independent“ сподели, че се срамува от себе си, но искал да убие изнасилвача на своя приятелка. Той нарече мъжа, сторил това „черно копеле“, с което предизвика смут в общественото мнение и мнозина го обявиха за расист, предаде Daily Mail.

Всъщност истинската причина за интервюто бе промотирането на филма „Студено отмъщение“, в който героят му търси възмездие за убийството на сина си. Лиъм Нийсън нарече реакцията си „ужасна“ и обясни, че това за него е е бил урок за „първичната необходимост“ от отмъщение. В социалните мрежи обаче разказът му бързо се разпространи и мнозина се засегнаха от коментара му, пише в. „Independent“.

Някои изтъкнаха, че това не са били просто мисли в главата на актьора, а той действително седмица е обикалял, търсейки чернокож, когото да убие. „Щеше ли Лиъм Нийсън да прояви същата енергичност, ако нападателят беше бял?“ – попита потребител на Twitter. Други се насочиха към расовото неравенство.

„Това, че Лиъм Нийсън е бил готов да убие който и да е чернокож заради недоказано обвинение, че някой е направил нещо, показва колко незначим и пренебрежим е животът на чернокожите“ – написа друг в социалната мрежа. Възмущение предизвика и фокусирането върху расата на извършителя, след като Лиъм Нийсън каза, че такъв е бил вторият му въпрос. Други изтъкнаха, че актьорът въобще не се е страхувал, че може да има последици от разказа му.

Лиъм Нийсън увери, че не е расист. „Никога не бях изпитвал нужда да се освободя от задръжките си“, заяви 66-годишният актьор в предаването „Добро утро Америка“ на телевизия ABC.

Звездата коментира ситуацията така: „Ако тя ми бе казала, че нейният насилник е ирландец, шотландец, англичанин или литовец, щях да изпитам същото. Изнасилването бе преди 40 години. Обикалях с палка в ръка квартали на чернокожи, надявайки се да бъда нападнат.“, каза още той.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари