IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Владо Пенев: Станах популярен на стари години!

6 февруари 2019 09 30

Актьорът получи почетен орден

Източник: Bulgaria ON AIR

Източник: Bulgaria ON AIR

„Станах широко известен, когато вече бях на години“. Това разкри Владо Пенев пред Bulgaria ON AIR. Наскоро той бе отличен като почетен гражданин на София, а преди ден го удостоиха и с високия държавен орден „Св. Св. Кирил и Методий“ – огърлие.

„Моята творческа биография не премина през нормалното – на млади години да бъда секссимвол, да бъда обичан от моите връстнички, заедно с тях да вървим... Държах дълго време на по-камерни проекти, по-елитарни постановки, на които нямаше чак толкова публика“, обясни актьорът.

Скоро Пенев ще отпразнува своя 60-годишен юбилей. По този повод той коментира, че това е възраст, на която човек вече мисли за пенсиониране и оттегляне, но той прави обратното – тепърва започва да твори.

„Прекарал съм толкова време на тази земя и в тази професия, но въпреки това не се отказвам и продължавам напред“, добави още той.

В момента известният български актьор работи по един голям проект на Народния театър – „Братя Карамазови“, където ще играе ролята на Фьодор Карамазов.

Освен театърът и киното, пътуванията в чужбина са друго нещо, което го зарежда с енергия и вдъхновение. За последно той е бил в Мачу Пикчу, Перу, от където е много впечатлен. „Пътуването, движението, да излезеш от зоната на комфорт, е най-важното и смислено нещо, което искам да си причинявам“, посочи Пенев.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари