IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шакира на съд за данъчна измама за 14,5 милиона евро!

27 февруари 2019 06 50

Певицата трябва да се яви в съда на 12 юни

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Певицата Шакира получи призовка да се яви на 12 юни по дело за данъчна измама. Размерът на сумата е внушителен – 14,5 милиона евро.

Колумбийската звезда трябва да отговаря пред съда на Есплугес де Лобрегат, който „прие за допустими прокурорските обвинения“ срещу певицата, съобщават от Върховния съд на Каталуния, Североизточна Испания. Там Шакира живее на семейни начала със защитника на футболен клуб „Барселона“ Жерар Пике.

Прокуратурата обвинява Шакира, че в периода 2011-2014 г. не е плащала данъците си в Испания, където е живяла. Тя е отговорна обаче само за периода 2012-2014, тъй като за задълженията от 2011 г. има давност.

Шакира съжителства официално от 2011 г. с Жерар Пике, от когото има две деца. 42-годишната певица се регистрира като данъкоплатец в Испания през 2015 г. Преди това нейната данъчна регистрация е на Бахамските острови.

Миналата година говорител на барселонската прокуратура каза, че „това не съответства на действителността“ и подчерта, че партньорът на Шакира и техните деца живеят в района на Барселона.

Адвокатите на Шакира настояват, че по-голямата част от доходите преди 2014 г. произлизат от нейни турнета по света, и че певицата не е живяла в Испания повече от шест месеца годишно – условие, за да плаща данъци в страната.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари