IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Емилия Кларк на косъм от смъртта: Преживяла две мозъчни операции

25 март 2019 09 30

Мислех, че няма да оживея, признава актрисата

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Една от най-ярките звезди в сагата „Игра на тронове“ – Емилия Кларк, призна, че откакто се снима в хитовия сериал на HBO, е претърпяла две операции на мозъка. Екранната Денерис сподели за това в есе с името „Борба за живот“, публикувано в сп. „New Yorker“, пише „Монитор“.

Кларк претърпява първата си аневризма на мозъка и животоспасяваща операция през 2011-а, когато е на 24 години. Това става малко след приключването на снимките на първия сезон на „Игра на тронове“. Втората аневризма е след третия сезон през 2013 година.

„Точно когато всичките ми детски мечти сякаш се бяха сбъднали, почти загубих разсъдъка си“, пише Кларк в есето.

След операцията получава афазия – състояние след мозъчна травма, при което възникват речеви проблеми.

„Когато насочвах поглед към бъдещето, не виждах смисъл да живея. Аз съм актриса – трябва да знам репликите си наизуст. А дори не помнех името си“, разказва тя.

През втория сезон от поредицата Кларк често се чувства замаяна и отпаднала и се страхувала, че ще умре.

През 2013 г. тя претърпява по-сложна операция с отваряне на черепа и прекарва един месец в болница. Тогава се опитва да преодолее паническите атаки и отчаянието си. Постоянно се притеснява да не получи когнитивни усложнения, но се възстановява.

„Когато бях подложена за втори път на това изпитание, загубих всякаква надежда. Бях убедена, че няма да живея повече“, допълва Кларк.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари