IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Искат да цензурират Мадона на Евровизия

10 април 2019 14 30

Излъчването на конкурса от BBC е под въпрос

Източник: Instagram

Източник: Instagram

Участието на Мадона на песенния конкурс Евровизия предизвика скандал. Организаторите много искали поп иконата да изпее няколко песни в паузите между състезателната програма, но не очаквали, че тя ще иска да отправи политическо послание чрез изпълненията си.

Изпълнителката опънала нервите на екипа от Тел Авив, след като разбрала, че иска да я цензурира. Тя заплашила да прекрати преговорите, но накрая се съгласила заради крупния хонорар.

Най-вероятно Мадона ще изпълни две парчета на сцената на Евровизия. За тях ще получи 1 млн. долара.

Междувременно близо 11 хиляди души от цяла Европа са сложили подписите си в петиция, с която настояват конкурсът да не се излъчва по обществените телевизии. Те не одобряват похватите на Израел за организирането на мащабното събитие. От друга страна шведски артисти излязоха със своя собствена. Британските също се включиха като настояват BBC да не излъчва нищо от Евровизия.

„Ние, шведските културни дейци не можем да гледаме тихо как Израел използва конкурса, за да прикрие престъпленията си срещу палестинците. Броени дни след като страната спечели Евровизия през май 2018 г., армията ѝ уби 62-ма палестинци, които протестираха заради окупацията на Газа. Шест от убитите бяха деца“, се казва в изявлението на гилдията.

Въпреки негодуванието на творците, Швеция реши Джон Лундвик да представлява страната на конкурса.

Четете още:

Срещу $1 млн.: Мадона ще пее на Евровизия

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари