IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъжът на Салма Хайек помага за възстановяването на Нотр Дам

16 април 2019 12 00

Дарява голяма сума пари

Източник: Reuters

Източник: Reuters

„Подобно на много други хора, и аз съм шокирана и изпитвам тъга, гледайки как красотата на Нотр Дам се превръща в пепел. Обичам те, Париж!“. Това написа Салма Хайек в Instagram по повод пожара, който изпепели катедралата Нотр Дам. По-късно съпругът на актрисата обяви, че ще помогне за възстановяването на емблематичната сграда.

Франсоа-Анри Пино ще се включи в стартиралата дарителска акция за набиране на средства за ремонт като дари 100 млн. евро.

В момента състоянието на 56-годишния бизнесмен се оценява на 37,3 млрд. долара. Той и известната му съпруга имат имение, което се намира доста близо до уникалната катедрала.

Хора по цял свят са шокирани от пораженията, които нанесе големият пожар на Нотр Дам. Много известни личности публикуваха снимки на катедралата и изразиха своето съпричастие с парижани:

„Моля се за Нотр Дам“, написа певицата Шер в Twitter.

„Прекъсвам рождения си ден, за да изразя каква болка ми причинява да гледам как пожарът в Нотр Дам се разраства. Такава невероятна сграда. Много съм тъжна“, коментира актрисата Мейси Уилямс.

„Толкова много история пропада пред очите ни. Сърцето ми се къса за Нотр Дам, гласи статусът на Дуа Липа в Twitter.

 


Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари