IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Факти, които може би не знаете за „Игра на тронове“

25 май 2019 08 00

Неща, които сте пропуснали за любимия сериал

Снимка - Reuters

Снимка - Reuters

Краят на „Игра на тронове“ не беше по вкуса на всеки. Много от феновете дори поискаха да бъде наново сниман целия осми сезон. Но така или иначе сериалът свърши, а с него се разделиха и актьорите, които осем години се бореха за Седемте кралства. Някои от фактите, свързани с тях обаче останаха скрити от зрителя.

След като бива продадена на хал Дрого от брат си, Денерис Таргериен преминава през ада, за да застане начело на дотраките. По този начин тя се превръща в „Калииси“, което на техния език означава кралица. През 2012 г. повече от 150 бебета са били кръстени по този начин именно на героинята на Емилия Кларк в сериала.

Емилия Кларк. Снимка: Reuters

Жената на Роб Старк е изиграна от Уна Чаплин, която е внучка на легендата Чарли Чаплин. Не само тя обаче е с известни корени. Ролята на Визерис Таргениан, братът на Денерис, е поверена на Хари Лойд, който е от рода на Чарлз Дикенс.

Над 20 000 гневни фенове на „Игра на тронове“ с петиция срещу осмия сезон

Джордж Мартин защити екипа на „Игра на тронове“

Още в началото на сериала, зрителите се запознават с племето дотраки. Водени от своя вожд хал Дрого, те идват за Денерис, която ще бъде продадена за негова булка. Езикът им обаче е непознат. Той е измислен специално за шоуто и съдържа повече от 3000 думи, които Емилия Кларк трябва да научи.

Уна Чаплин. Снимка: Reuters

Един от най-ненавижданите персонажи в „Игра на тронове“ несъмнено е принц Джофри Баратеон. Със своята надменност и несправедливост, той успява да вбеси всеки един фен на сериала. След излъчването на първия епизод от поредицата Джордж Мартин праща писмо на актьора Джак Глийсън, в което пише „Поздравления, всички те мразят“.

Една от сцените в сериала показва битка между принц Оберин и Планината, в която представителят на от Дорн губи по ужасяващ начин. Според списание „Тайм“ героят Планината е толкова силен, че наистина може да ти строши главата и в реалния живот.

Хафтор Юлиус Бьорнсон (Планината) и Педро Паскал (принц Оберин).Снимка: Reuters

Моментът, в който част от армията на Старките намират изгубените вълчета в гората, е един от трогателните в сериала. Всяко от децата на Нед Старк получава по едно от тях, а актрисата Софи Търнър, която играе Санса Старк, дори осиновява своето и го кръщава Зуни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари