IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топ 5 на най-добре платените актьори в „Игра на тронове“

8 юни 2019 08 00

Кои звезди са спечелили най-много от сериала?

Източник: HBO

Източник: HBO

Излизането на „Игра на тронове“ предизвика фурор в телевизионните среди. Хиляди хора от цял свят следяха сезоните през годините. Краят на осмия обаче като че ли ще се помни най-дълго, защото разочарова много от феновете на сериала.

Емилия Кларк, Джейсън Момоа, Софи Търнър, Мейзи Уилямс, Кит Харингтън, Питър Динклидж, са сред най-популярните лица на хитовата поредица. Някои от тях добиха по-голяма известност именно след участието си в „Game of Thrones“.

И докато някои не спират да говорят, че финалът не им харесва и искат още епизоди, други се чудят колко пари е спечелила продукцията през годините.

Ето списък на актьори в „Game of Thrones“, които са получили най-добро възнаграждение за участието си в сагата:

1. Николай Костер-Валдау


Той натрупал в сметката си 16 милиона долара и се смята за един от най-богатите от каста на „Игра на тронове“. Заради ролята на Джайм Ланистър, датският актьор взимал по 1,2 милиона долара на епизод.

2. Питър Динклидж


Той бе доста популярен в киноиндустрията още преди да бъде поканен да влезе в сериала. Тирион Ланистър, както се казва персонажът му, е спечелил 15 млн. долара за всички сезони, в които е участвал. В началото той получавал по 150 хил. долара на епизод, което си е солидна сума. По-късно той преговаря и сумата нараства до 300 хил. долара. Накрая тя стига до 1,2 млн. долара на епизод.

3. Емилия Кларк


За превъплъщаването й в Денерис Таргариен, тя е станала по-богата с 13 милиона долара. Майката на драконите е един от основните персонажи. Подобно на своите колеги, тя се договаря за увеличение на възнаграждението си за епизод и то стига до 500 хил. долара за сезон 7. За финала Кларк е прибрала 1 млн. долара само за една серия, твърди източник на „Vanity Fair“.

4. Кит Харингтън


Известният театрален и филмов актьор е увеличил доходите си с 12 милиона долара заради ролята си в „Игра на тронове“. За сезон 5 Кит Харингтън получил около 300 хил. долара за епизод, за 7 взимал с 200 повече, докато за последния 8 сезон поискал 1,2 млн. долара.

5. Лена Хейди


Малко по-скромни са постъпленията на английската актриса от хитовата продукция – общо 9 милиона долара. Тя играеше кралица Церсей и според медиите във Великобритания, звездата е прибирала по 150 хил. долара за един епизод. По-късно сумата достигнала 300 хил. Разбира се, както всички други в топ 5, онова, което получила от последния епизод, е над 1 млн. долара.

По-надолу в списъка по доходи от „Игра на тронове“ се нареждат Рори Маккан, Натали Дормър, Мейси Уилямс, Софи Търнър, Айзък Хемпстед Райт...

Снимки: Reuters

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари