IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова книга от поредицата „Игрите на глада“

18 юни 2019 09 50

Историята се случва 64 години преди събитията в „Игрите на глада“

Снимка: Getty

Снимка: Getty

Издателството „Сколастик“ обяви в понеделник, че ще излезе нов роман от поредицата „Игрите на глада“, написани от Сюзън Колинс. Историята в трите книги разказва за далечното бъдеще, когато няма щати в САЩ, а всичко е една държава, в която всяка година се организират игри на глада, които противопоставят деца едно срещу друго в опит да победят.

Участниците са от всички 12 окръга на държавата Панем, в която храната и други жизненоважни неща са оскъдни и населението бавно намалява. Затова се организира състезание, в което голямата награда е несметно богатство, а победителят трябва да убие всички останали 11 души, за да стигне до нея.

Трите романа от поредицата излязоха в периода 2008-2010 г. и пожънаха огромен успех. Повече от 100 милиона копия са продадени от трилогията в цял свят в електронен и в хартиен формат.

Снимка: Reuters

След това бяха направени филми, в които изгря звездата на Дженифър Лорънс, която влезе в ролята на Катнис Евърдийн – момичето, което се жертва в името на сестра си. В поредицата участват още Лиъм Хемсуърт, Джошуа Хъчърсън и други.

Снимка: Reuters

10 години по-късно, през май 2020 г., ще излезе на бял свят и предистория на събитията. Все още няма заглавие на романа, но се знае, че той ще се развива 64 години преди случващото се в първата книга от поредицата. По думите на издателството, той ще разказва за десетите игри на глада в Панем.

 

 

„С тази книга исках да проуча кои сме ние и какво сме склонни да направим, за да оцелеем“, сподели Колинс за книгата. Събитията се случват 10 години след войната, която разделя Панем и която предизвиква кризата в страната.

„Тъмните дни“, както се наричат тези години, са период на стабилизация и показват на читателите как героите се справят с всичко, което им се случва през това време. 

Директорът на студиото „Lionsgate“ – Джо Дрейк, което стои зад филмите от поредицата, сподели, че нямат търпение за новия роман на Сюзън Колинс. „Комуникираме с нея по време на процеса на писане и очакваме с голямо вълнение съвместната ни работа с нея по новия филм“.

Снимка: Reuters

Все още не се знае дали ще има нов филм, но думите на Дрейк звучат обнадеждаващо за феновете на поредицата. 

Очаква се романът да излезе на 19.05.2020г. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари