IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

18 години по-късно: Какво не знаете за „Бързи и яростни“

19 юни 2019 11 30

Първият филм от сагата излезе през 2001 година

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Първият филм от сагата „Бързи и яростни“ излезе през 2001 г. и досега сюжетът се е променил драстично. 18 години по-късно и осем филма, поредицата премина през множество състезания с коли, ограбване на банки и стигна до преследване и бой със Скалата и Джейсън Стейтъм.

За съжаление, докато се снимаше седмият филм от сагата, актьорът Пол Уокър губи живота си в автомобилна катастрофа. След това феновете се чудеха дали снимките ще продължат, или екипът ще се откаже заради загубата. Все пак седми и осми филм имаше като беше почетен актьорът след финалните надписи на „Furious 7“.

Снимка: Reuters

И въпреки че повечето неща около филмите са известни на феновете, има и такива, които остават скрити. В чест на 18-ата годишнина на сагата, ви споделяме някои факти, които може би не знаете.

Мишел Родригез и Джордана Брустър не са имали книжки

Джордана Брустър призна, че е трябвало да се научи как да кара в Ню Йорк, където е живеела по време на снимането на „Бързи и яростни“. Тя сподели, че е било задължително да си вземе изпита по кормуване от първия път или е имало опасност да бъде уволнена от проекта.

Снимка: Reuters

Мишел Родригез също е била без книжка, когато са я избрали да играе Лети. Тя споделя, че заради филма са ѝ били наложени глоби за превишаване на скоростта.

„Трябваше да се науча да карам бързо, а това не се хареса много на властите. След отнемането на 11 точки, реших да си взема не толкова мощна кола, с която да не си създавам неприятности“, призна актрисата.

Вин Дизел подарил една от колите на дъщеря си

Червеният шевролет, който се вижда в края на първия филм и се появява отново чак осем години по-късно, е притежание на дъщерята на Вин Дизел.

Снимка: Reuters

Неговият герой Доминик Торето прекарва доста от времето си в скъпи и бързи коли, но самият той призна, че точно този автомобил е подарен на първата му дъщеря, защото тя е родена по време на снимките на четвъртия филм от сагата.

Мишел Родригез е мразила колегите си в началото

В интервю за MTV, Мишел Родригез признава, че първата ѝ среща с актьорския състав въобще не е минала добре. Тя мислила, че Вин Дизел е гадняр, а Пол Уокър ѝ изглеждал като жива версия на куклата Кен. „Оказа се, че греша за всеки един от тях“, сподели тя.

Снимка: Reuters

По друг начин се е развила първата ѝ среща с Дуейн Джонсън – Скалата. Според нея, тя го е харесала още в началото. „Тези мускули наистина са като скала. Възхищавам му се. За съжаление обаче нямаме много сцени заедно“.

Жена се опита да осъди филм, който не е достатъчно добър колкото „Бързи и яростни“

Сара Деминг подала иск в съда срещу компанията „FilmDistrict“, когато филмът им „Drive: Живот на скорост“ не се е доближил по сюжет и сцени до „Бързи и яростни“.

Според нея, в описанието на филма се казвало, че той е подобен на този с Вин Дизел и компания, но след прожекцията Деминг била разочарована. Тя пожелала да ѝ бъдат върнати парите, което киносалонът направили.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари