IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Излезе нечувана досега песен на Фреди Меркюри

21 юни 2019 09 40

Вокалистът на Куин напусна този свят едва на 45 години

Снимка: Getty

Снимка: Getty

Фреди Меркюри е музикална икона, която напуска този свят прекалено рано. Творчеството му докосва хиляди хора. Роден в Занзибар, мести се в Индия, а след това и във Великобритания. В държавата на кралицата формира групата Куин през 1970 г. заедно с Брайън Мей и Роджър Тейлър.

Издигането от скромно момче, което не се вписва в реалния свят до върха на музикалната стълбица, може да видите във филма „Бохемска рапсодия“ с Рами Малек, който спечели награди „Оскар“ за най-добър актьор в главна роля и за музика, разбира се.

За съжаление, Фреди Меркюри умира през 1991 г., когато е едва на 45 години. Причината – пневмония и усложнения от СПИН. Дълго време певецът отрича каквито и да било слухове, че страда от коварната болест.

Снимка: Getty

Сега, 30 години по-късно, феновете все още имат шанс да се насладят на прекрасния глас на фронтмена на Куин. Universal Music Group пусна в четвъртък сутринта нова версия на песента „Time Waits for No One“.

Оригиналната версия на песента е записана през 1986 г. Тя е била подготвена за мюзикъла „Време“, който се играе през същата година в Уест Енд. В нея са включени доста беквокали и това не позволява да се насладите на прекрасния глас на Фреди.

Благодарение на съвременните технологии и упоритостта на Дейв Кларк, който работи заедно с Меркюри, успява да намери запис, на който се чува само гласът на Фреди, допълнен от неговото любимо пиано.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари