IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Галерията в Бъкингамския дворец се превръща в Escape room

26 юни 2019 05 40

Темата е творчеството на Леонардо да Винчи

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Сигурно много от феновете на кралското семейство искат да влязат в Бъкингамския дворец. И въпреки, че кралицата често приема посетители в дома си, тази година тя е решила да направи нещо различно.

Кралската галерия, която съдържа множество творби, се превръща в логическа стая. Т.нар. Escape room са стаи, в които се изискват умения, чрез които да се намери правилния изход от помещението. Те набират все по-голяма популярност у нас и по света като има различни теми. 

В една стая може да вляза от 2 до 8 участници и трябва да работят в екип, защото времето, за което трябва да решат загадките е само 60 минути. 

Снимка: Reuters

Сега, кралицата е решила да превърне галерията в двореца точно в такава стая. Темата ще е творчество на Леонардо да Винчи като по този начин се чества 500-та годишнина от смъртта на художника. Феновете ще бъдат заобиколени от над 200 творби на твореца. Но, спокойно, няма нужда да познавате всяка една картина, за да излезете успешно от стаята.

Според официалния сайт на двореца обаче ще трябва да имате набито око, креативно мислене и детективска работа, за да намерите скритите улики в галерията. 

Снимка: Reuters

Отборите може да са от минимум 2 или максимум 8 души, а всяка игра струва 150 паунда. Феновете ще могат да се възползват от тази невероятна оферта всеки петък и събота в следващите три месеца. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари