Сигурно много от феновете на кралското семейство искат да влязат в Бъкингамския дворец. И въпреки, че кралицата често приема посетители в дома си, тази година тя е решила да направи нещо различно.

Кралската галерия, която съдържа множество творби, се превръща в логическа стая. Т.нар. Escape room са стаи, в които се изискват умения, чрез които да се намери правилния изход от помещението. Те набират все по-голяма популярност у нас и по света като има различни теми. 

В една стая може да вляза от 2 до 8 участници и трябва да работят в екип, защото времето, за което трябва да решат загадките е само 60 минути. 

Снимка: Reuters

Сега, кралицата е решила да превърне галерията в двореца точно в такава стая. Темата ще е творчество на Леонардо да Винчи като по този начин се чества 500-та годишнина от смъртта на художника. Феновете ще бъдат заобиколени от над 200 творби на твореца. Но, спокойно, няма нужда да познавате всяка една картина, за да излезете успешно от стаята.

Според официалния сайт на двореца обаче ще трябва да имате набито око, креативно мислене и детективска работа, за да намерите скритите улики в галерията. 

Снимка: Reuters

Отборите може да са от минимум 2 или максимум 8 души, а всяка игра струва 150 паунда. Феновете ще могат да се възползват от тази невероятна оферта всеки петък и събота в следващите три месеца.