IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нетфликс намалява пушенето в проектите си

5 юли 2019 09 40

Изискванията към филмовите проекти се увеличават

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Със сигурност сте гледали филми, в които толкова много се пуши, че и на вас ви се приисква да запалите една цигара. А ако сте страстен пушач, няма как да устоите на това изкушение. Едно от най-трудните неща, когато имате този вреден навик, е да стоите в киното в продължение на няколко часа и да нямате възможност да запалите цигара.

Това явно е било забелязано и от група, бореща се с тютюнопушенето, която е направила доклад, според който повече млади хора започват да пушат, а причина за това е любовта към цигарите на героите. Сега, на мушка попадна и сериалът „Stranger Tings“, който се развива през 80-те години и разказва за група деца, които се сблъскват със странни неща в привидно спокойния град Хоукингс.

Сериалът даде сериозна заявка за качество още с първите си два сезона, а вчера се появи и дългоочакваният трети. В проекта изгряха звездите на младите актьори Мили Боби Браун, която влиза в ролята на странното момиче с име на число – 11, както и на групата младежи Фин Улфхард, Ноа Скнап, Гатен Матерацо и Кейлъб Маклафлин.

Снимка: Reuters

Един от героите – детектив Хопър, в чиято роля влиза Дейвид Харбър, пуши цигара след цигара и това явно е подразнило защитниците на чистия въздух. От групата против тютюнопушенето са се обърнали към Нетфликс с молба да се намалят тези сцени, за да не се промотира лошият навик сред децата.

Снимка: Reuters

В отговор, от платформата заявяват, че оттук нататък всички техни проекти, които са подходящи за публика под 14 години, няма да присъства пушенето нито на обикновени цигари, нито електронни. Това ще бъде възможно, само когато сюжетът го изисква и историята е базирана на истински събития, които няма как да бъдат променени.

„Знаем, че пушенето е вредно и когато се показва като нормално действие по телевизията, това може да повлияе грешно на младата публика“, заяви говорител на компанията.

Снимка: Reuters

Според центъра за борба с болестите на САЩ, всяка година над 400 хиляди американци умират от състояния, свързани с пушенето.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари