IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Звездите, които са истински герои в живота

14 юли 2019 09 30

Вдъхновяващи истории от света на Холивуд

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Актьорите са тези, които ни карат да вярваме, че хората по света са прекрасни същества. Със своите роли, те ни пренасят във вселена, където всичко е наред и колкото и да е зле положението, то накрая всичко ще се оправи.

Супер герои, лекари, които борят смъртоносни болести или пък войници, които успяват да спрат световна война, филмовите персонажи са тези, които дават надежда на хората, че добрият човек се крие някъде там. Освен че влизат чудесно в ролите си и карат човек да се откъсне за малко от реалността, известните холивудски актьори са супер герои и в истинския живот.

Историите, които разказват за личност от света на киното, която успява да спаси живота на други хора, са не малко, а сред имената на героите се открояват тези на Том Круз, Харисън Форд и Деми Мур.

Актьорът от „Спайдър-мен: Далеч от дома“ Том Холанд успява да спаси фен, който е повален от тълпа. Това се случва по време на събитие, когато почитателите се опитват да се сдобият с автографи. Тогава едно момиче е буквално блъснато към огражденията и тя започва да се задушава. Холанд ядосано се обръща към тълпата и им казва, че ако не спрат да бутат предните редове напред, то той ще предприеме действия.

Снимка: Reuters

Друга холивудска звезда – Майкъл Рапапорт, успява да спре човек, който се е опитал да отвори аварийната врата на самолет. Полетът бил от Хюстън до Лос Анджелис, когато актьорът забелязал, че друг пътник с две ръце се опитва да отключи вратата на машината. Тъй като стюардесите не били наоколо, той тръгнал към човека и го повалил на седалката.

Снимка: Reuters

Д-р Стрейндж успява да спаси колоездач от крадци. Бенедикт Къмбърбач, който влиза в ролята на известния доктор от вселената на Марвел, става свидетел на опит за кражба, когато се прибирал с такси към вкъщи. В това време, актьорът излиза от колата и се притичва на помощ и заедно с таксиметровия шофьор успяват да изгонят нападателите.

Снимка: Reuters

Когато е едва на 17, Джон Красински успява да спаси жена от удавяне в Коста Рика. По това време той току-що е завършил гимназия и отива да преподава английски за няколко месеца. Отива на плаж и става свидетел как жена започва да се дави, след като попада във водовъртеж. „В този момент, не попитах никого. Нямаше кой да ми помогне. Исках просто да я спася“, споделя актьорът и режисьор.

Снимка: Reuters

Харисън Форд получава лиценз за пилотиране и по този начин помага на изгубили се туристи. Той успява да намери 13-годишно момче, което се отделя от скаутска група в Националния парк „Йелоустоун“. Но Форд не е само добър самарянин във въздуха. Актьорът вижда жена, която губи контрол над колата си и излиза от пътя. Той спира и помага на пострадалата като дори изчакал докато дойдат лекарите.

Снимка: Reuters

Може би една от най-впечатляващите истории, които включват холивудска звезда, е тази с Джейми Фокс и горяща кола. Докато актьорът шофира през Калифорния, друг шофьор губи контрол и колата му пада в канавката като се завърта няколко пъти. След това автомобилът се пали, а Фокс е този, който успява да пререже колана на шофьора и да го изнесе навън. „Не съм герой, а просто трябваше да направя нещо“, скромничи Фокс.

Снимка: Reuters

Джерард Бътлър не остава по-назад от своите колеги. През 1997-а, когато е на пикник в Шотландия, Бътлър чува вик за помощ. В реката, която е близо до мястото, където се намира актьорът, момче на 14 години се бори с водата и се опитва да се добере до брега. Тогава на помощ идва Бътлър, който изкарва успешно пострадалото дете. „Не бих се нарекъл герой. Просто се радвам, че всичко е наред“, споделя актьорът.

Снимка: Reuters

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

анонимна ( преди 4 години )
браво, тези не са някакви лигльовци, разглезени от съдбата......
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар