Търсим в глобалната търсачка какво ли не – от рецепти, клипове на песни, информация за хотели, известни личности, скандали до филми. Ако решим да попитаме чичо Google кои са най-лошите сценаристи, няма да останем изненадани от резултата, защото ще излязат тези, написали сюжета на „Игра на тронове“.

Проверка в търсачката показва, че изписвайки „лоши сценаристи“ на английски (bad writers), ще се появят имената на Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс.

Последният сезон на „Игра на тронове“ бе излъчен преди няколко месеца, но феновете продължават да недоволстват от края му и най-вече работата на сценаристите. Някои дори събират подписи за заснемането на още серии и финал.

Междувременно в уебсайт хора приканваха други да гласуват за двамата сценаристи, за да може те да бъдат избрани за най-зле сред колегите им.

И докато някои хора продължават да се възмущават, огромен гоблен с героите от хитовата продукция, снимана в продължение на няколко години, бе създаден в Белфаст. Той ще стане част от експозицията в местен музей. Градчето в Северна Ирландия е една от локациите, на която са заснети част от сцените от „Игра на тронове“.

Дължината на гоблена е колкото едно футболно игрище. По него с месеци са работили десетки шивачки. Очаква се през септември той да замине за Франция, където да бъде поставен на специално изложение.

Започнаха снимките на сериал от поредицата „Игра на тронове“