IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Избраха новия Елвис Пресли, в ролята – Остин Бътлър

16 юли 2019 08 00

Филмът ще разказва за живота и кариерата на Краля

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

В момента киноманите се наслаждават на биографични филми за легендарни музикални звезди. Излезе „Бохемска рапсодия“, която показва историята на Фреди Меркюри от начало до край, както и „Рокетмен“ – филмът за издигането, падението и новото издигане на Елтън Джон. 

И двата проекта бяха посрещнати добре от критици и фенове, а печалбите в боксофисите показаха, че стъпването върху оригиналната история е добра формула за успех.

Започваш от детството на героя, преминаваш през първите му стъпки в музиката, проблемите с различни пороци като алкохол и наркотици и стигаш до издигането му като звезда. Всичките тези действия се развиват на фона на добре позната музика, която вдига настроението на всеки в киносалона. 

Явно и Баз Лухраман е достигнал до тази формула, тъй като той сяда зад новия биографичен проект за музикална икона. И то не коя да е, а кралят Елвис Пресли. Доскоро това беше само проект, който чакаше своя главен герой, но търсенето вече приключи. 

Снимка: Reuters

Вчера беше обявено, че Остин Бътлър ще изиграе Пресли, след като беше проведен кастинг с множество известни личности, сред които Хари Стайлс, Майлс Тейлър и Ансел Егот. Новината беше съобщена от самия Лухраман в туитър. На снимката, която сподели режисьорът на филма, се вижда лека прилика между Пресли и Бътлър, която се дължи на прическата и леко издълженото им лице. 

„Знаех, че филмът има нужда от добри актьори и затова търсенето продължи дълго време. Трябваше ни човек, който може да пресъздаде вокалните и говорните способности на звезда от такъв ранг, но в същото време и да покаже душевните терзания на един музикант“, споделя Лухрам в официално съобщение. 

Той добавя, че решението му е било породено от ролята на Бътлър в пиесата „The Iceman Cometh“ на Бродуей, в която актьорът си партнира с Дензъл Уошингтън през 2018-а. Остин Бътлър има още един проект, в който ще застане рамо до рамо със звезди. Става въпрос за филма на Куентин Тарантино „Имало едно време... в Холивуд“, където участват Леонардо ди Каприо, Брат Пит и Марго Роби.

Снимка: Reuters

Приятелката на Бътлър, Ванеса Хъджинс, не пропусна да поздрави любимия си в социалните мрежи. Тя сподели снимка в Инстаграм, под която написа, че е неизмеримо горда с него. Двамата са заедно повече от 7 години.  

 

 

Филмът за Елвис Пресли все още няма заглавие, но ще разказва за живота и музиката на звездата, показвайки трудната връзка между него и мениджъра му Колонел Том Паркър. В ролята на Паркър влиза Том Ханкс. 

Най-вероятно снимките на филма ще започнат другата година, а за място е избран щатът Куинсланд в Австралия. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари