IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тейлър Суифт и още звездни „Котки“ превземат Холивуд

19 юли 2019 11 30

Очаквайте филма на 27 декември

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Universal Pictures поемат невероятния риск да превърнат един от най-обичаните мюзикъли на Бродуей във филм. Става въпрос за „Котките“, разбира се, който освен всичко е и най-дълго изпълняваното шоу на сцена. Носителят на „Оскар“ за режисура Том Хопър се заема със задачата да вкара в холивудската рамка един феномен, а на помощ му се притичват цял отбор известни личности. 

Историята се базира на оригиналния мюзикъл и проследява група котки – The Jellicies, които решават да изпратят една котка в рая, за да се прероди. В пиесата от Бродуей, всеки член на групата трябва да изпее собствена песен, за да представи своите възможности. 

От трейлъра не се разбира дали всеки от героите ще пее, но в него виждаме Дженифър Хъдсън, която изпълнява „Memory“ и влиза в ролята на Гризабелла. Песента е най-известната в целия мюзикъл, а Бети Бъкли, която влиза в оригиналната роля, печели награда „Тони“ за нея през 1983 г. Ще видим дали Хъдсън ще покрие очакванията и ще успее да стигне летвата, която й е поставена. 

 

 

Освен нея, котки ще бъдат Тейлър Суифт, Джейсън Деруло, Ребел Уилсън, Джеймс Кордън, Идрис Елба, Иън Макклейн и Джуди Денч. В ролята на Виктория влиза балерината от Royal Ballet – Франческа Хейуърд, която получава възможността да изпълни свое собствено балетно соло.

За хореографията се е погрижил Анди Бланкенбуехлър, който беше зад танците и в мюзикъла „Хамилтън“. Костюмите са дело на Андрю Лойд Уебър. Трейлърът като цяло не предлага много действие, но пък впечатлява с гласа на Дженифър Хъдсън и запознава аудиторията със звездния актьорски състав.

 

 

Ако холивудската интерпретация се доближи поне малко до тази на Бродуей, ще станем свидетели на едно невероятно шоу. Ако съдим по трейлъра, песните със сигурност ще бъдат изпълнени брилянтно, остава само и актьорската игра да е на ниво.

„Котките“ ще бъдат пуснати по българските кина на 27 декември 2019-а, а трейлъра може да гледате тук.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари