IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Цар Лъв“ е над всички

23 юли 2019 05 50

Филмът се превърна в най-печелившия детски филм

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Една от най-очакваните адаптации беше тази на „Цар Лъв“. Обичаната анимация от поколения деца се превърна във филм, където царуват компютърните технологии и гласът на Бионсе. Освен че събра плеяда от звезди както зад екрана, така и на червения килим, филмът се поздрави и с още един успех.

През изминалия уикенд, „Цар Лъв“ се превърна в най-печелившия детски филм за всички времена. Също така, със своите 185 млн. долара, спечелени само в САЩ и Канада, той стана и първият, който достига до такива числа през месец юли.

Адаптацията, в която освен гласа на Бионсе, може да чуем и тези на Доналд Гловър, Сет Роугън и Джеймс Ърл Джоунс, се очаква да покори още върхове. В Китай филмът е спечелил близо 98 млн. долара.

Хари и Меган се видяха с Бионсе на филмова премиера

Въпреки това обаче критиците не са много доволни от новия „Цар Лъв“. Според тях, в историята липсва енергията и сърцето на оригинала, които го превърнаха в любимо филмче на поколения.

Доналд Глоувър на световната премиера на „Цар Лъв“. Снимка: Reuters

Феновете обаче са на обратния полюс и излизат доволни от киносалоните. В различни класации, те оценяват филма с най-високата оценка и препоръчват на всеки, който е гледал анимацията, да отиде в най-близкото кино по най-бързия начин.

„Цар Лъв“ вече е в кината.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари