IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джеймс Камерън с поздрави към Марвел

23 юли 2019 09 40

„Отмъстителите: Краят“ вече официално е най-печелившият филм

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Битката за боксофиса винаги е ожесточена. Още преди определен филм да излезе по кината, той се промотира близо месец, за да може да събуди любопитството на киноманите. Някои дори отиват, само за да видят дали обещанията на трейлъра за блокбастър отговарят на истината.

През 2009 година излезе един от най-революционните филми. „Аватар“ на Джеймс Камерън въведе публиката във възможностите на компютърната графика, 3D изкуството и показа на света какво значи добър маркетинг.

Промотирането на филма започна още през лятото, а официалната му премиера беше чак през декември. Все пак усилията се увенчаха с успех и научната фантастика успя да спечели 2,78 млрд. долара в целия свят.

От тогава до сега, „Аватар“ седеше като цар над другите филми и всички се опитваха да го свалят от трона му. Е, това вече е факт, тъй като „Отмъстителите: Краят“ дойде на големия екран. Историята за супер героите на Марвел беше пусната по кината тази пролет и вече има спечелени 2,79 млрд. долара.

Това автоматично го изстрелва над Джеймс Камерън, а режисьорът и сценарист лично поздрави своите колеги за успеха. Официалният акаунт на „Аватар“ в Туитър сподели снимка на Железния човек, който се намира на луната Пандора, която е в центъра на научнофантастичния филм. 

 

 

„Виждам те, Марвел. Честито на „Отмъстителите: Краят“, че се превърнаха в новия крал на боксофиса“, пише Джеймс Камерън. Това е вторият филм на Камерън, който е задминат от проекта Марвел. Преди това „Титаник“ също остана зад супер героите. 

Тогава, Камерън отново изпрати писмо до своите колеги, с което ги поздрави, че са „потопили“ кораба му. Размяната на такива шеговити бележки е традиция в киното. Тя е започната през 70-те от Стивън Спилбърг и Джордж Лукас. 

 

През 1977-а Спилбърг използва цяла страница на Variety, за да публикува рисунка, на която е показано как R2-D2 с въдица издърпва акула от водата. Препратката е към филма на Лукас „Междузвездни войни“, който успява да пребори „Челюсти“ на Спилбърг за короната. 

След това, режисьорът на „Междузвездни войни“ връща жеста, след като „Извънземното“ на Спилбърг превзема боксофиса през 1982-а. 

Това обаче не е краят на „войната“. След като „Междузвездни войни“ отново влиза в кината през 90-те, то царуването на „Извънземното“ бързо приключва. То заслужено дава короната си на R2-D2. 

Снимка: Reuters

Разбира се, шегите не се разменят само между Спилбърг и Лукас. През 1997-а светът се запознава с таланта на Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет, които акостират с „Титаник“ на челните места. 

Тогава, режисьорът на „Междузвездни войни“ поздравява Джеймс Камерън като публикува рисунка във Variety. На нея се вижда как героите от Далечната галактика потъват в морето заедно с кораба. 

Традицията продължава и до наши дни, а във „войната“ се включват още режисьори и филмови студиа. 

Засега „Отмъстителите: Краят“ са се настанили удобно в царското кресло, но трябва да внимават за него. Стана ясно, че Джеймс Камерън работи върху втория си „Аватар“, който се очаква да излезе по кината в края на 2021 година. 

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари