IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Български филм покорява международната сцена

26 юли 2019 11 30

Яна Маринова играе лошо момиче

Bulgaria ON AIR

Bulgaria ON AIR

Български филм покорява международната сцена. Месеци преди премиерата на „Диви и щастливи“, той е закупен в чужбина. Това съобщи пред Bulgaria ON AIR Яна Маринова, която е продуцент на лентата и играе една от главните роли в нея.

„Миналата година заснехме една 10-минутна секвенция, която отиде на пазарите за филми в Кан и Ел Ей. Оттам ни купиха „на зелено“... Така че, това бе голям успех за нас и това търсим“, обясни актрисата.

„Диви и щастливи“ описва приключенията на смелата и борбена жена, имаща нужда от повече самочувствие, за да постигне своите мечти. „Той разказва за две жени, които не желаят повече да търпят и решават да открият себе си и да бъдат по-щастливи, обясни тя.

„Моята героиня прави престъпления от любов, краде едни пари и се забърква екшън, в който две наглед обикновени момичета трябва да бягат от закона“, допълни Маринова.

Луиза Григорова, Александър Сано, Димо Алексиев, Дария Симеонова, Базил Ейденбенц, Калин Врачански, Асен Блатечки, Явор Бахаров, са част от актьорския състав, ангажиран за филма.

„Някои участват в малки, така наречените пистолетни роли, но определено ще бъдат запомнени“, обясни Яна.

Маринова посочи, че заедно с режисьора Мартин Макариев и Александър Сано мечтаят за повече български филми, които да бъдат показвани извън страната. По думите ѝ, трябва да има и повече на английски език.

Освен две красиви жени, филмът показва и най-хубавите места и забележителности на България. „Минахме през такива места, които бяхме забравили, че съществуват“, разкри българската звезда.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

Tina ( преди 4 години )