IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„13 причини защо“ се завръща за още два сезона

2 август 2019 09 40

Нетфликс вчера пусна трети и потвърди снимките за четвърти

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

„Името ми е Хана Бейкър и съм мъртва“. Така започна един от най-успешните тийнейджърски сериали на Нетфликс през последните няколко години. Базиран на едноименния роман от Джей Ашър, „13 причини защо“ се стовари върху зрителите с пълна сила още през 2017-а.

Адаптиран за малкия екран от Брайън Йорки и продуциран от Селена Гомес, сериалът разказва за гимназистката Хана Бейкър, която се мести в нов град с надеждата да започне всичко отначало. Училището обаче не е най-доброто място за промяна, особено когато си в тийнейджърските си години.

Още от първите си дни в училището, Хана става обект на мъжкото внимание и преследване. Набор от събития карат момичето да сложи край на живота си, а след себе си остава само 13 касети, в които обяснява защо го прави.

Всеки един от записите е посветен на човек от обкръжението ѝ и неговия „принос“ към случилото се. Касетите са оставени в ръцете на Клей Дженкинс, който е най-близък с Хана. Той се заема със задачата да разкрие виновника за трагичната смърт на момичето, но по пътя си открива много по-страшни неща.

Снимка: Reuters

Нетфликс създават един шедьовър, който зачерква всички проблемни теми в наши дни. От тормоза в училище до депресията и невъзможността децата да разговарят с родителите си за сериозни проблеми.

В сериала има от всичко – неразбирателство между поколения, предателство, сексуално насилие, ксенофобия и най-вече емоционален и физически тормоз между ученици.

Още с пускането си в платформата, „13 причини защо“ се превърна в хит сред потребителите. Феновете станаха съпричастни с историята на Хана, а много от зрителите започнаха да споделят, че сериалът им е помогнал да поговорят с родителите си или с друг възрастен за това, което им се случва в живота.

Снимка: Reuters

Въпреки всичко, Нетфликс попадна и под ударите на критиката заради прекалено трагичните сцени в епизодите. Режисьорите не спестиха нищо на зрителите, включително и последната сцена, в която Хана отнема живота си.

Това накара критици и родители да застанат срещу платформата и да я помолят да намали тези брутални сцени. Преди няколко дни Нетфликс преработи последния епизод от първи сезон и вече не може да видите как Хана си прерязва вените, а само как доближава бръснарското ножче до ръката си.

Втори сезон не пожъна такъв голям успех, защото сценаристите бяха вече без книга, върху която да стъпят. Опитаха да разтеглят историята, зачеквайки делото срещу виновника за смъртта на Хана. Феновете бяха раздвоени в мненията си и всъщност не знаеха дали е имало нужда от още епизоди.

Снимка: Reuters

Явно Нетфликс гледа само положителната страна на нещата и избра „13 причини защо“ за още два сезона. Вчера беше разпространен трейлър на трети сезон, в който се разкрива смъртта на още един от главните герои.

За да разберат какво се е случило и кой е извършителят, феновете ще трябва да почакат до 23-ти август. Тогава е световната премиера на сериала и всички епизоди ще бъдат пуснати в един ден по Нетфликс.

Снимка: Reuters

В „13 причини защо“ се завръщат актьорите Дилън Минет (Клей), Алиша Бо (Джесика Дейвис), Рос Бътлър (Зак Демпси), Брандън Флин (Джъстин Фоули) и няколко нови лица, с които зрителите тепърва ще се запознават. Вижте трейлъра на трети сезон тук и пригответе пуканките за 23-ти август.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари