IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лейди Гага помага на училища

13 август 2019 12 00

Певицата обяви във Фейсбук своята инициатива

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Лейди Гага иска да помогне на общностите, които бяха засегнати от масовите стрелби в САЩ през последните години. Най-скорошното нападение беше в Ел Пасо, Тексас, където загинаха близо 22 души. С това, стрелбите в Америка само за 2019-а станаха 250, което наистина е стряскащо число.

Затова Гага е решила да предложи своята помощ на тези, които са най-пострадали. Инициативата ѝ е насочена към класните стаи и учениците. Тя публикува съобщение във Фейсбук, където изразява подкрепата си към семействата на загиналите в Ел Пасо, Гилрой и Дейтън.

Нападенията там станаха само в рамките на 3 седмици. „Законите трябва да карат хората да се чувстват защитени в общността, в която живеят“, пише певицата.

Снимка: Reuters

Гага обяви, че си партнира с неправителствена организация, която се грижи за подобряването на училищната среда. Изпълнителката ще се ангажира с финансирането на проекти, които ще модернизират класните стаи.

14 от тях ще бъдат в Дейтън, 125 в Ел Пасо и 23 в Гилрой. Все още не се знае с колко точно ще помогне Гага, но парите ще отидат за училищни пособия и неща, които ще зарадват учениците и ще превърнат ученето в забавление.

Снимка: Reuters

Засега Гага е финансирала програмата „Ние сме супер и Доброто е супер“, в която учениците получават камъни и боички, с които да рисуват върху тях. След това се организира изложба, където творбите се показват в знак на солидарност и подкрепа към жертвите на стрелбите.

Снимка: Reuters

Певицата се обърна и към тези, които са загубили близък в стрелбите или са пострадали от тях. „Ако страдате, моля ви, бъдете смели и се обърнете към някого, на когото вярвате. Не се страхувайте да помолите за помощ“, съветва Гага.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари