IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обвиниха Пласидо Доминго в сексуален тормоз

14 август 2019 05 30

Твърденията идват от жени, работили с легендата

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Зад името Пласидо Доминго стои една личност, която няма нужда от представяне. В продължение на десетилетия той е един от най-влиятелните мъже в операта. Дори и сега, когато е на 78 години, певецът и диригент успява да разпродаде концертите си за отрицателно време и да плени публиката със своя талант. Носител е на награди „Грами“ и също се подвизава като режисьор в операта в Лос Анджелис.

За съжаление, името на Доминго попадна в медиите с не толкова добри новини. Той е разследван за сексуален тормоз над свои подчинени. По думите на 9 жени, работили заедно с диригента, Доминго ги е карал да влизат в сексуални отношения с него, за да получат по-добро възнаграждение, а понякога дори ги наказвал, ако получел отказ.

Предполагаемите жертви са осем певици и една танцьорка. Всички те са заявили пред Асошиейтед прес, че Доминго ги е тормозил в продължение на три десетилетия. Всичко започнало през 1980 година на места, където оперната легенда е имал власт. Например, в опери, на които е участвал в борда на директорите. 

Снимка: Reuters

Обвиненията варират от това, че певецът е опипал една жена под полата, а други три се оплакват от целувки по устните в гардеробната, в хотелска стая и по време на обяд.

„Един бизнес обяд е безобиден. Но когато някой се опита да ти държи ръката или да те пипа по коляното, това вече е странно“, твърди една от жертвите. „Той винаги ще те докосне по някакъв начин или ще се опита да те целуне“.

Снимка: Reuters

След като първите обвинения се появяват, с Асошиейтед прес се свързват още половин дузина жени, които твърдят, че Доминго ги е накарал да се чувстват неудобно в компанията му. Една певица споделя, че той постоянно я е канел на срещи след като я наел да пее с него на концерти през 1990 година.

Още много хора, работели с Доминго твърдят, че той се държал непристойно и всичко това му се разминавало. Самият оперен певец изпрати писмено съобщение до медиите, в което отрича всички обвинения.

Снимка: Reuters

„Твърденията на тези анонимни личности, датиращи отпреди 30 години са наистина притеснителни и в същото време неверни. Все пак, тъжно ми е да науча, че може да съм накърнил някого и съм го накарал да се чувства неудобно“, пише Доминго. 

Само една от всичките обвинителки излиза с името си. Това е Патриция Волф, мецосопрано, която е пяла с Доминго в операта във Вашингтон. Другите жени са поискали анонимност, защото се страхуват за сегашните си кариери и затова, че могат да бъдат унижени от обществото и дори тормозени. 

Снимка: Reuters

Интересното е, че историите на жените доста се доближават една до друга. Разказите включват това, че оперният певец често се свързвал с тях по телефона, дори когато не са били на работа.

Имало е случаи на късни обаждания през нощта, в които той се интересувал от кариерите им и ги канел на питие или на вечеря. Понякога е имало предложения и за посещение в неговата хотелска стая под претекст, че искат да говорят по професионални въпроси.

Снимка: Reuters

Две от жените твърдят, че се поддали на предложенията в опит да запазят кариерите си. Едната от тях признава, че е спала с него два пъти. След една от вечерите в хотел в Лос Анджелис, Доминго е трябвало да излезе на сцената.

По думите на жената, преди да напусне стаята оперният певец е оставил 10 долара на нощното шкафче с думите „Не искам да се чувстваш като проститутка, но и не искам да плащаш за паркинг“. 

Снимка: Reuters

Много от обвинителките казват, че са били предупреждавани от колеги да не остават насаме с Доминго, дори и в асансьор. Ако все пак се окажат на една маса с него, съветите били да не си поръчват алкохол и мястото да е достатъчно оживено и винаги това да е през деня. 

Предполагаемите жертви са били млади момичета, които тепърва са започвали своята кариера. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари