IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бродуей ще си има мюзикъл за принцеса Даяна

14 август 2019 11 40

Очаква се шоуто да излезе на сцена следващата година

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Животът на принцеса Даяна винаги е предизвиквал интерес не само във Великобритания, но и по целия свят. С решението си да се присъедини към кралското семейство, омъжвайки се за принц Чарлз, тя попадна в светлината на прожекторите още на 19 години.

Колкото и да се опитваха да я вкарат в нормите, Даяна си оставаше далеч от живота на една принцеса. Не спазваше много протокола, обичаше да възпитава децата си по нейните възгледи и да им даде едно нормално детство.

Според кралски хроникьори, точно това не се е харесало на кралица Елизабет и тя никога не се е разбирала със снаха си. С непрекъснатите си благотворителни дейности и пътувания до страни от Третия свят, Даяна си заслужи прозвището „Принцесата на народа“.

Снимка: Reuters

След 5 години брак, Чарлз и Даяна най-накрая се развеждат и всеки поема по своя път. За съжаление, през 1997-а принцесата загива в автомобилна катастрофа в Париж заедно със своя приятел Доди ал Файед. По официални данни, причината за инцидента е превишената скорост, с която шофьорът е карал в опит да избегне папараците.

Сега, животът на принцеса Даяна се пренася на сцената. Бродуей ще се сдобие с шоу, което засега носи името „Даяна“ и ще разказва за жена, която е предизвикала сътресения в кралския дворец и е избрала да бъде безстрашна, което я превърнало в легенда.

Снимка: Reuters

Музиката е поверена на Дейвид Брайън, който има две награди „Тони“ и е работил с Бон Джоуви. В ролята на Даяна ще влезе Джина де Вал, която е участвала в шоуто „American Idol“ и в мюзикъла „Kinky Boots“ отново на Бродуей.

Говорейки за Даяна, Де Вал споделя, че принцесата е накарала всеки да се чувства специален независимо от неговото положение и това е нещо, което трябва да се почете.

Снимка: Reuters

Песните, които са избрани са тематични за всеки период от живота на Даяна. Има по нещо за папараците, за кралското семейство и за аферите на принцесата.

Очаква се шоуто да се появи на сцената на Бродуей следващата година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари