IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финален трейлър на "Жокера": Талантът на Хоакин Финикс завладява екрана

30 август 2019 14 30

Филмът ще бъде прожектиран на фестивала във Венеция

Снимка: Youtube

Какво по-хубаво от филм за "Жокера", в който ще видим Хоакин Финикс в главната роля? Нямаме търпение вече да станем свидетели на поредната доза талант от този титаничен актьор, носител на множество награди. След като изигра главната роля във филма "Тя", сега е ред на нещо малко по-психопатско и странно.

Говорим, разибра се, за "Жокера", където Финикс се настанява удобно в обувките на Артър Флек - провален комик, който усеща единствено и само негативността на света. Флек се опитва да се свърже с обществото, но само първите секунди от трейлъра показват, че всъщност това е доста трудна задача. 

"Моля, спрете да закачете детето ми" са думите на една майка, която веднага скастря персонажа на Финикс за това, че се опитва да разсмее малко момче. Следват сцени на истински хаос, причинени от Жокера, чиято история бавно се разгръща през целия филм. 

За отдадеността на Феникис към ролята говорят множеството дейности, които той прави още преди началото на снимките. Актьорът отслабва с 22 кг. и също така гледа видеоклипове на хора, които страдат от патологичен смях. Диагнозата се обяснява от психолози като състояние на некотрулируеми пристъпи на смях. По този начин Финикс се научава да прави иконичния смях на Жокера.  

Филмът ще проследи как един провален стендъп комик се превръща в най-големия злодей в комиксовите среди. От това, което видяхме в трейлъра, може да бъдем спокойни, че ще станем свидетели на зрелищни сцени, в които Жокера ще бъде главният виновник. Също така лентата зачеква и важни теми като психическото здраве и това какво то може да направи, ако не бъде третирано навреме. 

Жокера

Снимка: Reuters

Компания на Хоакин Финикс в "Жокера" ще правят Робърт Де Ниро. Брет Кълън, Дъглас Ходж, Глен Флешър, Зази Бийтс и др. Първи на този шедьовър от сценариста и режисьор Тод Филипс ще могат да се насладят зрителите и журито на фестивала във Венеция.

Там лентата ще бъде показана тази събота, а ние ще трябва да се задоволим само с трейлъра и да чинно да изчакаме 4 октомври, когато филмът ще излезе по кината. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари