IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След обвиненията: Пласидо Доминго няма да пее в Метрополитън

25 септември 2019 10 30

Той беше обвинен в сексуален тормоз

Снимка: Getty

Оперният певец Пласидо Доминго слиза от сцената на операта Метрополитън в Ню Йорк. Той трябваше да участва в постановката на Джузепе Верди „Макбет“, но ден по-рано той е помолил да бъде отписан от всички продукции, в които е заявил участие.

Молбата му е била удовлетворена и така се слага край на взаимоотношенията му с историческата опера, които датират още от 1968 година. В изявление, стигнало до CNN, от управата на Метрополитън споделят, че двете страни са се съгласили, че Пласидо Доминго е трябвало да се оттегли от професионалните си ангажименти.

„Макбет“ ще се играе днес, на 28 септември и на 1 октомври. Снимката на Доминго беше премахната от сайта на операта само няколко часа, след като се появи официалното потвърждение. Той беше обвинен в сексуален тормоз от няколко жени, с които е работил през годините.

Доминго

Снимка: Getty

Засега певецът отрича абсолютно всичко, но е решил да се оттегли от участие в „Макбет“. „Въпреки че категорично отричам скорошните обвинения и започвам да се притеснявам, че живеем във време, в което хората биват съдени без процес, а само на базата на слухове, смятам, че появата ми в продукцията „Макбет“ ще разсее публиката от упоритата работа на колегите ми, които са на сцената и зад нея“, казва оперната легенда в съобщение.

На мястото на Пласидо Доминго ще излезе сърбинът Желко Лукич.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари