IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Пипи Дългото чорапче“ се превръща във филм

3 октомври 2019 14 40

Още една детска класика излиза на голям екран

Снимка: Instagram

Киното ще се сдобие с още една любима детска история. Вчера беше обявено, че класиката на Астрид Линдгрен „Пипи Дългото чорапче“ ще бъде адаптирана за големия екран. Зад идеята стоят продуцентите на филма „Падингтън“, който отново разказва дълбоко познатата приказка за мечето Падингтън и неговите забавни приключения в големия град Лондон.

Сега, компаниите Studiocanal, Heyday Films и издателската къща на Астрид Линдгрен са решили да покажат на днешните деца какви ги е вършила Пипи много преди те да се родят. Историята проследява 9-годишното момиче със своите емблематични червени плитки и лунички по лицето, което се опитва да намери мястото си в света.

Пипи

Астрид Линдгрен. Снимка: Reuters

Пипи предпочита да се справя с всичко сама, отказвайки да се съобразява с обществените стандарти и забрани. Порастването ѝ е задължително, тъй като родителите ѝ ги няма и Пипи е напълно сама в света на възрастните.

Романът е съставен от три части, които са публикувани в годините 1945-1948. Досега са преведени на 77 езика, а в света са продадени повече от 65 млн. копия. „Пипи плени и вдъхнови семейства по целия свят със своята сила, характер и огромна харизма. Книгите на Астрид Линдгрен се превеждат от много години, което е доказателство за таланта ѝ. Точно него искаме да почетем с този филм“, казва собственикът на Heyday Films Дейвид Хейман.

Пипи

Снимка: Instagram

Засега не е ясно кога точно ще бъде премиерата на „Пипи Дългото чорапче“, но едва ли ще може да съвпадне със 75-годишнината на книгата, която е през 2020 година. В едно сме сигурни обаче – с нетърпение очакваме още новини около този проект.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари