IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдят Джеймс Франко за сексуална експлоатация

14 октомври 2019 08 40

Обвиненията идват от две студентки на актьора

Снимка: Reuters

Две бивши студентки, учели актьорско майсторство под ръководството на Джеймс Франко, обвиняват актьора и негов бизнес партньор в сексуална експлоатация на момичета. Според вестник New York Times, обвинителките се казват Сара Каплан и Тони Гал и твърдят, че Франко ги е карал да записват видеа за секс сцени, които после да му предадат.

Ролите обаче така и не стигат до нито една от тях, а филмите, които Франко обещавал на момичетата, въобще не се състояли. Каплан и Гал се присъединяват към училището през 2014, когато то отваря врати за първи път. 

Джеймс

Снимка: Reuters

Те обясняват, че едно от обещанията на Джеймс Франко, е било, че само учениците му ще имат право да се явяват на прослушвания в нискобюджетните му филми. След това обаче се оказало, че ролите се предлагат и на други актьори. 

Цената на обучението била 300 долара на месец, но се предлагали и майсторски класове, чиято цена стигала до 2000 долара. Един от майсторските класове бил специално направен за преподаване на секс сцени. Според иска, учениците е трябвало да записват видеа, с които да кандидатстват за курса. След това всичко се предава на Франко за оценка. В добавка, правата за видеата се изземат от учениците и остават в ръцете на актьорското студио.

Джеймс

Снимка: Reuters

Тони Гал споделя, че е изпратила видео, но не е получила роля, защото е изразила притесненията си от начина на прослушване. Сара Каплан признава, че е успяла да влезе в курса и дори да играе в няколко от нискобюджетните филми на Франко. По време на снимките обаче е ставала свидетел на ужасни неща, за които не е имала правото да говори.

Двете момичета търсят правата си в съда, съдейки Франко за нанесени щети и искат да им бъдат върнати правата върху видеата за прослушване. Ако това е невъзможно, Гал и Каплан настояват видеата да бъдат унищожени. Те приканват и други жени, които са били жертва на същите престъпления, да се присъединят към иска.

Това не е първият път, в който Джеймс Франко е обвинен в сексуален тормоз. Миналата година група от няколко жен, включително и Сара Каплан, обвиниха актьора в непристойно поведение. Сега, Каплан завежда второ дело, тъй като не смята, че първото е имало успех.

"Не мога да спя нощем, знаейки, че признанието ми не направи нищо съществено", казва тя. Студиото на Джеймс Франко е затворено през 2017 година, а официален отговор от актьора за обвиненията все още няма. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Писна ми от НЕграмот ( преди 4 години )
... "УчИли" - минало време ( мн.число ) на глагола уча.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар