IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Актриса от „Властелинът на пръстените“: Гандалф трябва да бъде изигран от жена

6 октомври 2019 12 00

Amazon правят сериал по класиката на Толкин

Снимка: Instagram

Онлайн платформата Amazon скача високо с опита си да превърне „Властелинът на пръстените“ в сериал. Епизодите ще бъдат снимани в Нова Зеландия, където са заснети и трилогиите „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“. Феновете вече нямат търпение да видят как ще се развива историята, която ще бъде разгърната в 20 епизода на сезон.

Но почитателите на филма може да срещнат и една изненада, която със сигурност я няма в оригинала. Актрисата Робин Малкълм, която имаше много малко участие във „Властелинът на пръстените: Двете кули“ заявява в интервю, че в новия сериал Гандалф трябва да бъде изигран от жена.

Гандалф

Робин Малкълм. Снимка: Getty

Робин участва като героинята Морвен, която не присъства в книгите на Толкин, които служат като основа за фантастичната трилогия. Говорейки пред списание Stuff, тя заявява, че е време Гандалф да бъде изигран от жена. За тези, които никога не са гледали борбата за най-могъщия пръстен, обясняваме набързо кой е Гандалф.

Това е най-известният магьосник в цялата история на Толкин. Един от участниците в съвета на мъдрите, които се противопоставят на злия Саурон. В романа „Хобит“, който е предистория на „Властелинът на пръстените“, Гандалф урежда и участва в приключенската мисия на Билбо Бегинс. В тези приключения, Гандалф намира своя емблематичен меч Гламдринг, а Билбо – единственият пръстен. След това действията се преместват във „Властелинът на пръстените“, където старецът кара Билбо да предаде пръстена на Фродо, който е нагърбен със задачата да го унищожи.

В ролята на Гандалф влиза Иън Маккелън, но това явно не се харесва много на Робин Малкълм, която казва, че ѝ е омръзнало да вижда само мъже в такива роли. „Тези стари легенди и мистериозни истории, са базирани само в едно време. Защо не погледнем на магията от матриархална гледна точка, където магическите сили са в жените?“, пита Робин.

Гандалф

Сър Иън Маккелън. Снимка: Reuters

Затова тя предлага да се направи кастинг, където жени да се пробват за ролята на Гандалф за предстоящия сериал. Разбира се, самата актриса има своите предложения. Според нейните думи, на режисьора му трябват актьори, които имат силно привличане и характер, както и частица брилянтност.

Тя подканва да се избере измежду актриси като Упи Голдбърг, Алфри Удард, Ан Огбомо, Джуди Денч и още пет други жени. Тя публикува снимка в профила си в Instagram и подкани феновете си да гласуват коя ще е най-добра за ролята на Гандалф.

В момента не се знае нищо за сериала по Amazon, както и дали въобще режисьорите ще почерпят вдъхновение от идеята на Малкълм. Слухове се въртят, че най-вероятната дата за пускане на епизодите е някъде през 2021 година. 

Засега е подписана сделка за 5 сезона, които да съдържат по 20 епизода. 

Къща-хотел в стил „Властелинът на пръстените“

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари