IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Покойният Avicii се сдоби с восъчна фигура

10 октомври 2019 17 40

Диджеят почина през 2018 година

Снимка: Reuters

Шведският диджей Avicii, който се самоуби на 28 години, вече е част от музея на Мадам Тюсо. Той се сдоби с восъчна фигура, която беше открита в Ню Йорк във вторник.

Тим Берлинг, както е истинското име на Avicii, доби световна слава през 2010 година и бързо се превърна в любимец на публиката. През 2013-а попада в списъка на списание „Форбс“ за най-високоплатени диджей в света с годишни приходи малко над 20 млн. долара.

Феновете му бяха съкрушени след като разбраха, че Avicii се е самоубил едва на 28 години. Той се беше оттеглил от музикалната сцена заради заболяване, но само няколко месеца преди трагичните събития, беше съобщено, че диджеят готви нов албум. Той излезе на 10 април тази година и носи името „Tim“.

Avicii

Снимка: Reuters

Сега, почитателите на Avicii могат да го видят и като восъчна фигура. Сложен зад диджейския пулт, Тим е облечен с черно-бяла риза, носи шапка и огромни слушалки на врата. Едната му ръка е високо вдигната във въздуха, докато другата върши магията, която Avicii умееше. Лицето му е озарено от огромна усмивка. С две думи – точно както всички го помнят.

В съобщение до Bilbord, Том Мидълтън – мениджърът на музея в Ню Йорк, споделя, че целта им е винаги да създават звезди, които са оставили следа в своето професионално поприще. „Мисля, че няма второ мнение по въпроса относно това каква музикална икона е Avicii за нашето поколение“.

Той добавя, че дизайнерите са изучавали с часове всичко за шведския диджей, за да могат да направят фигурата максимално близо до реалността. Родителите на Avicii също са участвали в направата на репликата, която почита сина им по най-добрия начин.

Освен че ще могат да си правят снимки с восъчната фигура, феновете ще имат възможността и да изпитат част от емоцията, която е била на концертите на диджея. „Ще включим клипове и звуци от някои от най-известните шоута. Например, представления пред хилядна публика на Tomorrowland, но и такива, които са в по-малки помещения“, казва Мидълтън. 

Целта е гостите на музея да успеят да получат преживяването, което вече няма как да бъде повторено. 

DJ Avicii с последно шоу на живо, ще пази здравето си

В бляскавия дом на диджей Авичи

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари