IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джейн Фонда – арестувана, но с награда

28 октомври 2019 10 30

Актрисата протестира в полза на по-зелена планета

Снимка: Getty

Джейн Фонда е отличена като една от иконите в Холивуд и непрекъснато ти показва защо. Освен с невероятната си актьорска игра, тя е и отговорен гражданин, борещ се за това, в което вярва.

Само за последните седмици, Фонда беше арестувана три пъти заради участието си в протести, целящи да насочат още повече вниманието на общността към климатичните промени. В петък беше последният досег на актрисата с властта и тя отново се озова с вързани ръце. Този път обаче успя да направи това, което още повече затвърди статуса ѝ на филмова икона.

Фонда

Снимка: Getty images

Фонда трябваше да присъства на наградите BAFTA LA в петък вечерта. Церемонията се приема като мост между ежегодните британски награди BAFTA и Холивуд. Провежда се от 1989 година и цели да удостои хора и компании, които са посветили кариерите си и корпоративни мисии за развитието на филмовото изкуство.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ?????? ????? ????? (@littleblackdressch) on

По време на BAFTA LA Фонда трябваше да приеме наградата „Stanley Kubrick“ за цялостно творчество. Тъй като обаче актрисата беше арестувана в петък през деня, нямаше как да стигне навреме, за да вземе статуетката си. Но това никак не ѝ попречи да изрече благодарствена реч към всички, които все пак ще присъстват на церемонията.

Докато полицията ѝ слагаше свински опашки на ръцете, Фонда се обърна към камерите и извика: „Благодаря ви, BAFTA. Благодаря за наградата. Много съжалявам, че няма да присъствам, поласкана съм“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane Fonda (@janefonda) on

Причини за арестите на актрисата са, че протестите, на които присъства не са законни. Тя обаче не беше единствената звезда, която се оказа с вързани ръце. Актьорът Тед Дансън и Сам Уотърстън също бяха арестувани. Фонда работеше с Уотърстън в журналистическия сериал „The Newsroom“.

Не е късно: 79-годишната Джейн Фонда разкара 74-годишното си гадже

Джейн Фонда е открит природозащитник и споделя, че млади активисти като Грета Тунберг я вдъхновили да участва в такъв тип протести. Тя признава, че е готова да бъде арестувана всеки петък, но ще протестира всяка седмица до януари 2020 година. 
 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари