IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ема Стоун – от тийнейджърските филми до „Оскар“

6 ноември 2019 13 30

Днес актрисата навършва 31 години

Снимка: Reuters

Много е хубаво, когато един актьор успява да израсне в професионален план. Началото винаги е тежко, но упоритите хора винаги успяват рано или късно. Достигат до онзи връх, към който са се стремели толкова дълго време и знаят, че там им е мястото.

Такава актриса е Ема Стоун, която днес навършва 31 години. Момичето от Аризона се запалва по актьорството още от малка. Излиза на театралната сцена през 2000 година с пиесата The Wind in the Willows, а четири години по-късно прави и телевизионния си дебют. За съжаление, риалити шоуто не е избрано от нито една телевизия и си остава само с един пробен епизод.

Ема

Снимка: Reuters

Това обаче не сломява духа на Стоун и тя продължава да търси своето място в Холивуд. Така успява да направи кинодебюта си във филма Superbad, който излиза през 2007 година.

Историята проследява трима тийнейджъри, които се опитват да си вземат алкохол без да имат годините. Ема влиза в ролята на Джулс, която се явява като един от любовните интереси на момчетата.

Критиците не само харесват изпълнението на актрисата, но го наричат и „близко до перфектното“. С играта си Стоун показва на света, че Холивуд има нужда от актриси като нея. Амбициозна и решена да стигне до върха, Ема залага единствено и само на таланта си, за да си проправи път в бизнеса.

Личният ѝ живот стои настрана от вестниците и за връзките ѝ се знае твърде малко. Една от известните ѝ половинки беше Андрю Гарфилд, с когото играеше заедно в двете части на филма „Невероятният Спайдермен“.

Ема

Снимка: Reuters

Стоун продължи няколко години да се насочва към филми, които задоволяват по-младата публика и хората, които обичат ленти с по-лека тематика. Така тя се появи в „Easy A“ и „Crazy, Stupid, Love“, където за първи път си партнира със Стив Карел и Райън Гослинг. С последния толкова си допадат, че се превръщат в една от желаните екранни двойки.

През 2011 обаче решава да смени малко насоката и получава роля във филма „Прислужницата“, в който си партнира с Октавия Спенсър и Виола Дейвис. Там Стоун влиза в обувките на южняшкото момиче, което не се поддава на стереотипите и общува свободно с чернокожата прислужница.

Ема

Ема Стоун с награда БАФТА. Снимка: Reuters

Така стигаме до „Birdman“, където актрисата се докосва до величие като Майкъл Кийтън. Историята проследява живота на провален актьор (Кийтън), който се опитва да си върне славата. Стоун влиза в ролята на асистент-продуцент, борейки се едновременно със света и професията си.

Как се справя Ема Стоун с паник атаките?

Постепенно Ема Стоун започна да се появява все по-често на големия екран и феновете нямаха нищо против. Тя беше като хамелеон, който се адаптира към средата, в която е поставен. Актрисата демонстрираше таланта си и се превъплъщаваше в различни персонажи с лекота.

Ема

Ема Стоун и Райън Гослинг със статуетките „Златен глобус“. Снимка: Reuters

Започва да печели номинации за големи награди като БАФТА, „Златен глобус“ и „Оскар“. Въпреки това обаче не успява да се качи на сцената дълго време. В годините, в които се бори за статуетката, винаги има по-добър от нея. Това явно още повече мотивира младата актриса и тя е твърдо решена един ден да е номер едно.

2016 е годината, когато това се случва. Тогава на екран излиза „La La Land“ – втората актьорска колаборация между нея и Райън Гослинг. Филмът събира в себе си три жанра – драма, комедия и мюзикъл, но точно това успя да плени публиката и критиците.

Гаджета ли са Ема Стоун и Джъстин Теру?

Историята проследява живота на Миа (Стоун), която мечтае да стане актриса и джаз музикантът Себастиан (Гослинг). Двамата искат да намерят мястото си както в живота, така и на професионалната сцена. Филмът получава множество номинации, включително и за най-добра актриса в лицето на Ема.

И статуетката най-накрая се появява в ръцете на актрисата. Тя успява да победи Мерил Стрийп, Натали Портман, Рут Нега и Изабел Юпер. За изпълнението си в „La La Land“ Стоун взима и награда „Златен Глобус“ и БАФТА.

Ема

Снимка: Reuters

Това обаче е само началото на историята с победите за Ема. Тази година тя отново взе „Оскар“, но този път за най-добра поддържаща роля във филма „The Favourite“, където си партнира с Оливия Колман.

Израстването е факт и Ема Стоун успява да се изкачи по всяко едно стъпало към върха в Холивуд. Не залага на сензации, не споделя всичко за личния си живот и дори няма профили в социалните мрежи. Талантът е това, което показва на хората и с което се налага в киното.

Имало едно време в гората една Ема Стоун

Днес Ема Стоун става на 31 години и спокойно можем да кажем, че е точно там, където заслужава.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари