IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Голата Мон Лаферте на латино „Грами“-те

17 ноември 2019 13 00

Певицата протестира срещу беззаконието в Чили

Снимка: Reuters

Церемонията на  наградите „Грами“ за латино музикасе проведе в Лас Вегас, а големият победител беше испанската изпълнителка Росалия. Тя спечели наградите за албум на годината, най-добра ърбан песен и най-добър поп вокален албум за El Mal Querer.

Камила Кабело пък спечели първата награда „Грами“ за латино музика. 22-годишната изпълнителка, която не присъстваше на церемонията, взе приза за най-добра поп песен за дуета ѝ с Алехандро Санс „Mi Persona Favorita“. Въпреки че не беше в Лас Вегас, Кабело не пропусна да благодари за оказаната ѝ чест.

„Не мога да повярвам за това, че: 1. Получих възможност да напиша песен заедно с човек, на когото се възхищавам. 2. Той стана един от най-близките ми хора. 3. Че написахме тази песен с мисли за сестра ми и бебето му. 4. Че спечелихме „Грами“, написа Кабело в социалните мрежи.

Още преди да започне церемонията обаче, по червения килим се разходи една изпълнителка, която събуди множество коментари в интернет. Мон Лаферте се появи гола на наградите „Грами“, а на гърдите ѝ беше изписано послание към родната ѝ страна Чили.

„В Чили те насилват, изнасилват и убиват“, беше написала Лаферте върху себе си. Причината – протестите в страната срещу правителството. Президентът на страната е разследван за престъпления срещу човечеството, а населението настоява за по-добри условия за живот.

Изпълнителката обаче не се задоволи само с тихия си протест и продължи делото си и по време на наградите. Качвайки се на сцената, за да приеме статуетката за най-добър алтернативен албум, Лаферте каза „Чили, болката ти ме наранява“. 

Латино

Луис Енрике. Снимка: Reuters

Чилийската звезда обаче не беше единствената, която използва наградите, за да изрази своето мнение за обстановката в родната ѝ страна. Луис Енрике, който е от Никарагуа, взе наградата за най-добър фолк албум. „Никарагуа все още е във война за своята свобода“, каза той от сцената.
 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари