IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Клайв Оуен става Бил Клинтън

8 декември 2019 13 00

Задава се нов сезон на „Американска криминална история“

Снимка: Reuters

Райън Мърфи се превърна в един от най-обичаните сценаристи в телевизията. Той създаде поредицата „Американска криминална история“, която разказва за едни от най-големите скандали на нашето време.

Първият сезон проследи историята на О Джей Симпсън, който беше обвинен в убийството на бившата си съпруга Никол Симпсън и нейният приятел Рон Голдман. Тогава зрителите се запознаха с всички детайли от процеса срещу спортната звезда и видяха как се заражда връзката между него и покойният Робърт Кардашян.

О Джей

Актьорите от „Народът срещу О Джей Симпсън“. Снимка: Reuters

„Народът срещу О Джей Симпсън“ получи множество позитивни отзиви от критиката и от публиката и спечели 2 награди „Еми“, включително и за най-добра актриса за Сара Полсън. Всичко това накара Райън Мърфи да погледне и към още един интересен случай и да сътвори телевизионна история от него.

Вторият сезон на поредицата разказва за убийството на един от най-великите дизайнери в историята на модата – Джани Версаче. На екран видяхме Пенелопе Круз, която влезе в ролята на Донатела Версаче, а Едгар Рамирес влезе в обувките на дизайнера. Дарън Крис пък беше убиецът на Версаче.

„Убийството на Джани Версаче“ достойно наследи предшественика си и също се сдоби с награда „Еми“ за най-добър лимитиран сериал, а Дарън Крис беше удостоен със статуетката за „Най-добър актьор в лимитиран сериал“.

Джани Версаче

Едгар Рамирес, Дарън Крис, Пенелопе Круз и Рики Мартин. Снимка: Reuters

Сега е време за трети сезон от поредицата. Този път Мърфи се е насочил към още по-голям скандал, в който обаче няма убийства. Става въпрос за случая с президента на САЩ Бил Клинтън и неговата стажантка Моника Люински. „Американска криминална история: Импийчмънт“ ще бъде базиран на книгата на Джефри Тубин, излязла през 1999 година.

Мърфи се опитва да направи сериала от 2017 година, но проектът беше задържан, докато сценаристът получи съгласие от Люински. Той се сдобива с одобрението ѝ, когато я среща на парти в Холивуд година по-късно и ѝ казва, че никой не трябва да разкаже нейната история вместо нея. „Ако искаш да участваш в моя проект, за мен ще е удоволствие, но ти ще бъдеш продуцентът и ще получиш всичките пари“.

Моника

Моника Люински. Снимка: Reuters

В изявление до Vanity Fair, Моника споделя, че първоначално не е била много сигурна за проекта, но „след дълга вечеря с Райън, осъзнах, че той е много отдаден да разкаже тази история“. Ако нямате представа за какъв скандал говорим, разясняваме накратко.

През 1998 година се появява публикация във вестник Вашингтон Поуст, в която се твърди, че Моника Люински разкрива любовната си афера с тогавашния президент на САЩ Бил Клинтън. Това води до импийчмънта на държавния глава през същата година, а скандалът се превръща в един от най-големите в историята на Америка.

В ролята на Бил Клинтън се очаква да влезе актьорът Клайв Оуен, а Баани Фелдстайн ще бъде Моника Люински. Това ще е първа голяма телевизионна роля за Оуен след участието му в сериала „The Knick“ на Стивън Содърбърг през 2014 година.

Клайв

Клайв Оуен. Снимка: Reuters

Актьорският състав включва още Сара Полсън като Линда Трип, която е част от държавната служба на САЩ и Анали Ашфорд като Пола Джоунс, която също съди Клинтън за сексуален тормоз. Засега все още не се знае коя актриса ще влезе в обувките на Хилъри Клинтън.

„Американска криминална история:Импийчмънт“ ще започне своето излъчване на 27 септември 2020 година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари