IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Били Айлиш и музикалната й еволюция

19 декември 2019 15 30

Изпълнителката навърши 18 години

Снимка: Reuters

На 18 декември Били Айлиш навърши 18 години. Изпълнителката, която се издигна до световна слава само за 12 месеца, отпразнува повода по най-добрия начин. Тя публикува клип в социалните мрежи, в който показва своята музикална еволюция. Видеото е дълго 1 минута и разкрива, че Айлиш от малка е знаела по какъв път да поеме.

Видеото започва с малката Били, по онова време е на 8 години, която заявява пред камерата, че ще изпълни песен, която сама е написала. След това моментите започват да се преплитат и зрителите се пренасят на стадионите, които Айлиш пълни през последната година.

Често в клипа може да се види и по-големият брат на Били – Финиъс О'Конъл, който има огромна заслуга за успеха на звездата. Той е помогнал за написването на повечето от песните на Айлиш от дебютния ѝ албум „When we Fall Asleep, Where Do We Go?“. Затова и неведнъж се е качвал заедно на сцената със сестра си.

Разбира се, публикацията събра множество харесвания и коментари от феновете на звездата. Някои от почитателите ѝ помислиха, че това е трейлър към бъдещия документален филм на изпълнителката, който се очаква да бъде пуснат в платформата Apple Tv+. Лентата ще покаже пътя към успеха на Айлиш. 

Според „Daily Mail“, сделката за документалния филм е на стойност 25 млн. долара. Явно от Apple са големи почитатели на Айлиш, тъй като през тази година ѝ връчиха и наградата „Изпълнител на годината на Apple Music“. Това не е единствената награда за изпълнителката. 

Преди няколко дни тя беше обявена за „Жена на годината“ от Billboard. Тогава, Айлиш сподели, че колежката ѝ Тейлър Суифт е „виновна“ за това Били да повярва в себе си. През 2014 година, Тейлър печели наградата „Жена на годината“ и изнася вдъхновяваща реч от трибуната.

„Трябва да продължим да предлагаме нещо на младите изпълнители. Някъде там, сега, стои вашата бъдеща Жена на годината. Сигурно се учи да свири на пиано или пък на китара и днес, сега, ние трябва да се погрижим за нея“, казва Суифт преди 5 години.

И явно Айлиш е седяла точно в този момент пред телевизора. 2019-а тя взима наградата и се качва на сцената.

„Тогава бях на 11 години, пях в хор и се учех да свиря на пиано. Ти се погрижи за мен. Благодаря ти“, каза само преди дни Били.

Е, това наистина се нарича голям успех! От момичето, което свири на китара, която е голяма колкото нея, до пълни стадиони и множество награди. Били Айлиш се е запътила с пълна сила към световна слава. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари