IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хоакин Финикс е "Личност на годината" на PETA

30 декември 2019 14 50

Актьорът е веган от 42 години

Снимка: Reuters

2019 година ще завърши добре за Хоакин Финикс. Актьорът, който тази година смая публиката с играта си във филма "Жокера", беше удостоен с наградата "Личност на годината" на природозащитната организация PETA. 

Финикс, който се отказва от всички животински продукти, когато е още на 3 години, е защитник на правата на животните от дълго време. Той наскоро се появи и като лице на PETA по билбордове на Таймс Скуеър, а призивът му беше за забрана използването на животни в пътуващите циркове. 

Хоакин

Снимка: Reuters

Актьорът също така е продуцент и на документалния филм "The Animal People", в който активисти се изправят срещу интересите на бизнесите, които търгуват с месо. Партньорството му с PETA включва и кампании срещу използването на кучешка кожа, риболов на екзотични риби, както и огромният бизнес с пуешко месо. 

"Хоакин Финикс никога не пропуска възможността да насочи прожекторите от себе си към състоянието на животните и дава чудесен пример за веганите по света", казва в изявление президентът на PETA Ингрид Нюркърк. 

Хоакин

Снимка: Reuters

Финикс се присъединява към доста известна компания като носител на титлата "Личност на годината". Преди него с нея са били удостоени папа Франциск, Опра Уинфри, Анджелика Хюстън, Оливия Мън, Ева Мендес и Алисия Силвърстоун. Всички те са работили заедно с PETA за да насочат вниманието на общността към жестокостта към животните в модната индустрия.

Хоакин Финикс: Отслабването с 23 кг за „Жокера“ ме накара да полудея

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари