IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Веганско меню на „Златен глобус“

3 януари 2020 10 50

Ястията ще са само на растителна основа

Снимка: Getty

Тази неделя, 5 януари, ще се проведе една от най-бляскавите церемонии в Холивуд. Наградите „Златен глобус“, наричани още „партито на годината“, ще бъдат връчени в Бевърли Хилс, Лос Анджелис, с което ще се даде и началото на тазгодишния награден сезон. Това ще бъде 77-ата церемония, а нейн водещ ще бъде отново Рики Джарвис.

Той ще се качи на сцената за рекорден пети път, но обеща, че тази година му е за последно. Джарвис е един от най-харесваните комици отвъд океана и е популярен със своите пиперливи шеги, които обаче понякога засягат определени групи. Затова той споделя, че вече доста обмисля какво да каже и как да го изрече.

Рики Джарвис

Рики Джарвис. Снимка: Getty

„Сега трябва да мисля за следващите 10 години. Защото живеем във време, в което нещата, които изричаш, имат тежест дълго време. Кевин Харт, например, не беше водещ на Оскарите, защото беше написал нещо в Туитър преди едно десетилетие“, казва Джарвис пред The Hollywood Reporter.

Той добавя, че обича да играе по правилата, но те не са еднакви за всички по света. „Хората, които гледат, около 200 млн., следват различни правила. Границата е много относителна“.

Освен че организаторите на наградите „Златен глобус“ гледат да са политкоректни и да не обидят някого на полова идентичност, сексуална ориентация и цвят на кожата, явно сега Асоциацията на холивудската чуждестранна преса ще спасява и планетата.

Тазгодишната церемония ще се превърне в първата от подобен мащаб, на която няма да се сервира месо. Вместо това, вечерята ще бъде изцяло от растителни ястия, които ще бъдат поставени на шведски маси, от които победителите и победените ще могат да си взимат по време на рекламите.

Златен глобус

Снимка: Getty

„Климатичната криза е нещо, което не може да бъде подминато с лека ръка. След като говорихме с нашите партньори и организатори, ние решихме, че е време за промяна към по-добро“, казва президентът на Асоциацията на холивудската чуждестранна преса Лоренцо Сория.

Той добавя, че решението да се сервира храна, изцяло на растителна основа, е било подкрепено от всяка страна. Така тази година менюто ще включва студено предястие от супа от златно цвекло, последвано от основното ястие ризото с диви гъби с гарнитура запечено брюкселско зеле.

Сория признава, че менюто се е променило в последния момент, което е създало лека паника в екипа на готвачите. „След като обаче се срещахме в продължение на няколко дни и обсъдихме всичко, те приеха идеята ми“, допълва той. Лоренцо добавя, че готвачите започнали да експериментират и да се стремят към направата на нещо, което със сигурност ще се хареса на гостите.

Златен глобус

Снимка: Getty

Шеф готвачът Матю Морган, който е част от екипа в кухнята на наградите „Златен глобус“ споделя, че първоначално не харесал идеята, но след това се замислил за околната среда и приел предложението.

Освен че няма да се сервира месо, по време на церемонията няма да има пластмасови бутилки и сламки. Вместо това, на масите водата ще бъде в стъклена бутилка, а сламките ще бъдат от хартия.

Лейди Гага с уникална огърлица, направена специално за Златните глобуси

Наградите „Златен глобус“ ще се излъчат на 5 януари.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари