IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анабела Шиора: Харви Уайнстийн ме изнасили

24 януари 2020 11 00

Актрисата се изправи срещу продуцента в съда

Снимка: БГНЕС

Анабела Шиора е една от жените, които се изправиха срещу филмовия магнат Харви Уайнстийн в съда. Той е обвинен в сексуален тормоз и изнасилване и ако бъде признат за виновен, може да получи доживотен затвор. Шиора, която е позната на публиката с ролята си в сериала „Семейство Сопрано“, твърди, че Уайнстийн я е изнасилил в дома ѝ през 1993 година.

Инцидентът се е случил доста назад във времето и според законите в Ню Йорк не може да бъде взет под внимание. Въпреки това, прокурорите изискаха показанията на Шиора, за да затвърдят теорията си, че обвиняемият е сексуален престъпник. За да го направят, те трябва да получат същите твърдения от минимум двама човека.

Харви Уайнстийн

Анабела Шиора. Снимка: БГНЕС

Уайнстийн е обвинен, че е изнасилил жена на име Джесика Ман в хотелска стая в Ню Йорк през 2013 година, както и че е насилил втора жена, Мими Хейли, през 2006 година. Според защитата, тези твърдения са лъжа и всичко е било по взаимно съгласие.

Анабела Шиора твърди в показанията си, че е вечеряла с Харви Уайнстийн през зимата на 1993-94 година. След това филмовият продуцент е предложил да я закара до вкъщи. След като влиза в дома си, актрисата чува почукване на вратата. Обвиняемият влиза насилствено в апартамента, завежда я в спалнята и я изнасилва, пишат от BBC.

„Опитах се да го избутам от себе си. Удрях го, ритах го“, твърди Шиора пред съдебните заседатели в Ню Йорк.

Харви Уайнстийн

Снимка: БГНЕС

Тя добавя, че опитите ѝ останали без резултат, тъй като Уайнстийн държал ръцете ѝ. „Толкова бях отвратена, че тялото ми започна да се тресе по странен начин. Все едно имах пристъп“. Шиора твърди, че е потърсила сметка на продуцента няколко седмици по-късно, а отговорът му бил заплашителен. „Това си остава между нас двамата“.

„Тонът му ми се стори заплашителен и бях изплашена“, признава тя

Анабела допълва, че тормозът от страна на Харви продължил и след това. През 1997 година по време на филмовия фестивал в Кан, актрисата намерила продуцента пред хотелската си стая с бебешко олио в ръка и филмова касета. Тогава обаче нищо не се случило. На въпроса защо не се е обадила на полицията веднага след изнасилването, Шиора твърди, че е била объркана.

„Аз го познавах. Тогава мислех, че изнасилването се случва само по тъмните улички“.

Харви Уайнстийн

Снимка: БГНЕС

Харви Уайнстийн беше обвинен в сексуален тормоз от повече от 80 жени. Всичко това даде началото на движенията #MeToo и Time's Up, които завладяха Холивуд през последните години. Само няколко от тези оплаквания обаче доведоха до криминални обвинения. По-рано през месеца прокурори от Лос Анджелис също обвиниха Уайнстийн в изнасилване и сексуално посегателство срещу две жени. Делата там обаче ще могат да започнат след като приключат тези в Ню Йорк.

Харви Уайнстийн се споразумя с 30 жени, които го съдят

Очаква се процесът в Ню Йорк да завърши през март.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари