IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Виктория Георгиева ни представя на втория полуфинал на „Евровизия“

29 януари 2020 08 40

Певицата участва в музикални лагери в София и Лондон

PR

Виктория Георгиева ще пее на втория полуфинал на „Евровизия“. Това определи жребият за разпределение на участниците в песенния конкурс.

Българската изпълнителка ще излезе на сцената на 14 май, когато ще се състезава с представителите на страните Австрия, Дания, Молдова, Полша, Швейцария, Финландия, Латвия, Армения, Сан Марино, Сърбия, Исландия, Грузия, Португалия, Чехия, Гърция, Естония и Албания.

От екипа на певицата съобщиха, че тя работи усилено по песента, предназначена за надпреварата. Тя е участвала в музикални лагери в Лондон и София, за да получи вдъхновение за най-доброто парче, което да изпее.

VICTORIA – както е сценичният ѝ псевдоним, е почерпила от опита на български и чуждестранни композитори. Певицата е работила и с известни текстописци, творили за имена като Никол Шерцингер, Sigala и Lost Frequencies и други. 

По думите на Геновева Христова, един от продуцентите на изпълнителката, в момента тя и колегите ѝ все още не са избрали песента. Тя трябва да пасне на концепцията на Виктория като артист, да впечатли взискателното жури и да вдъхнови европейската публика. 

След като песента стане факт и бъде представена през март, екипът ще подготви и клип към нея. 

Очаква се младата певица да пее пред близо 200 000 души публика.

Виктория Георгиева стана по-известна след участието си в музикалния формат „X Factor“. Младата певица обожава животните и защитава върло техните права. Освен това е голяма почитателка на Били Айлиш, която преди броени дни грабна четири награди „Грами“. 

Песенният конкурс „Евровизия“ ще се проведе от 12 до 16 май в зала „Ахой“ в Ротердам. Тази година е шейсет и петото му издание, като страната победител – Нидерландия, както и изпълнителите от Великобритания, Германия, Испания, Италия и Франция се класират директно за финала.

Според жребия, участниците от страните Македония, Норвегия, Беларус, Русия, Кипър, Литва, Хърватия, Швеция, Азербайджан, Малта, Израел, Словения, Украйна, Австралия, Румъния, Белгия и Ирландия ще се състезават на първия полуфинал на 12 май.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари