IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Многото работа формира алкохолици

9 август 2011 08 41

Повече часа работен труд - по-голям глад за алкохол

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

На какво се дължи алкохолизмът? Новозеландски учени са открили ключа към тази загадка, който може да спаси хиляди животи и още повече бракове. Оказва се, че причината хората да посягат към чашката е дългият работен ден, пише медицинският сайт Медикъл eкспрес, цитиран от БТА.

Ръководител на екипа, направил изследването е д-р Шъри Гиб, които се е заел с изучаването на досиетата на 1000 граждани от Крайстчърч за последните четири години. Обект на проучването му са били хора на възраст между 25-30 години.

След сериозни анализи д-р Гиб стигнал до изводите, че по-дългият работен ден влияе върху желанието за употреба на алкохол. Ако работната седмица надвишава 50 часа, то въпросните служители са застрашени с 1,8 до 3,3 пъти по-голям риск от алкохолна зависимост от тези, които не работят.

Интересен е изводът, че, както мъжете, така и жените са с еднакво висока склонност към алкохолизъм, провокирана от уморителната работа. Ако подобно изследване се направи и у нас, вероятно резултатът ще бъде още по-потресващ!

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Itsy84 ( преди 12 години )
За алтернативен метод за лечение на алкохолизъм и всякакви пристрастявания и зависимости ви препоръчвам да изпробвате нашуменлия метод sungazing гледане на слънцето - нещо просто ефективно и най-вече БЕЗПЛАТНО и достъпно за всички!!!Това е лечение чрез слънчевата светлина. Всеизвестно е че човек е светлина. За да може да работи човешкият мозък се нуждае от светлина. Доказано е че слънчевата светлина достига до мозъка само през очите. Тази светлина регенерира невроните (мозъчните клетки) и им въввръща тяхната първоначална жизненост, увеличава бройката им, което доскоро се считаше от науката за невъзможно.За повече информация за това какво представлява гледането на слънцето, какви са ползите за психическото и физическо здраве и как да се практикува ви препоръчвам следните линкове:http://***.youtube.com/watch?v=eZtY4bEQf9wwww.solarhealing.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
apostoloff ( преди 12 години )
Не напразно философите повтарят: "От всичко най- много мразим да мислим и да работим, а най ми е убаво, га съм пиен и га се празним."
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар