IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шляенето в интернет ни прави креативни

18 август 2011 05 30

Особено през работно време...

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

След като едни изследователи наскоро установиха, че компютърът е най-добрият приятел на човека, други направиха друго любопитно откритие.

Началниците не трябва да се вбесяват, когато подчинените им сърфират безсмислено в интернет в работно време.

Разглеждането на глупави сайтове прави служителите по-продуктивни, установи сингапурско изследване.

Професор Дон Чен от Сингапурския национален университет и неговата колежка Вивиен Лим разделили доброволци на три групи, като им поставили едни и същи задачи за изпълнение.

След известно време на първата група била дадена традиционната почивка, на втората - да подрежда клечки, а на третата - да виси произволно в интернет в любими сайтове.

След като се завърнали на работа, тези, които се шляели в мрежата, "на секундата влизали в час" и много по-бързо се справяли със задачите. Останалите групи се проявявали значително по-зле.

При втори експеримент по време на почивката на едната група й позволили да изпраща имейли до близки и познати, на другата - да сърфира по желание в интернет. Отново "шляещите се" в киберпространството дали по-добри показатели при възобновяване на работния процес.

"Изводът за работодателите е яснен", твърди проф. Чен, цитиран от БТА.

Колко често се "вдъхновявате" онлайн?

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари