IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Не се ласкайте, ако колегата ви ухажва

25 април 2012 11 00

Мъжете флиртуват, когато не си харесват работата

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Когато от другия край на офиса ви застигне закачливата усмивка на някой симпатичен колега или минавайки покрай друг, получите изненадващ комплимент, вероятно това ще повдигне самочувствието и настроението ви.

Но не бързайте със заключенията. Според ново проучване мъжете, които флиртуват в службата вероятно изобщо не са привлечени от определената колежка, а по-скоро са отегчени от рутината в работата.

Според британските психолози мъжете ухажват колежките си, когато не харесват работата си. Те се позовават на анкета, проведена сред 200 мъже, на възраст между 21 и 68 години, която показала ясно, че флиртуващите представители на силния пол обикновено със закачките си убиват скуката на работното си място.

Мъжете изобщо не са така сексуално мотивирани, както изглеждат, а са по-скоро отегчени и недоволни от кариерата си, установиха психолозите от университета на Съри. Когато те се чувстват неудовлетворени в професията, едно от средствата за забавление в офиса е флирта.

Резултатите показват, че при мъжете флиртът не е подходящ начин за получаване на повишение, убедени са учените. Отделно изследване от 2007 година разкри, че флиртуващите в службата жени се чувстват доста по-добре и по-удовлетворени от кариерата си. Освен това дамите предпочитат да имат за пряк началник мъж и повечето (цели 86%) нямат нищо против да се закачат от време на време с него.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Leila ( преди 11 години )
Най-зашеметяващия флирт съм имала с колега от офиса. Изобщо не ме интерсува защо го прави, важното е, че ме караше да ходя с кеф на работа, а после да оставам дъъълго след работно време, в компания ;)
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар