IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Повече секс у дома = по-висока заплата

21 август 2013 10 45

Или може би е обратното?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Ако се надявате на увеличение на заплатата си, трябва да се потрудите по-усилено под завивките в спалнята. Редовният секс се отплаща на работното място и може да ви осигури по-високо възнаграждение.

Изследователи са открили зависимост между заплатата и сексуалния живот на хора от различна възраст, пол и професия. Оказва се, че липсата на интимни ласки се отразява на умствените способности на човек.

"Хората иман нужда да обичат и да бъдат обичани от другите (сексуално и несексуално). Ако това липсва в живота им, те стават самотници, социално неактивни, по-раздразнителни и депресирани, което се отразява и на работния им живот", казва авторът на изследването д-р Ник Дридакис, икономист и лектор в университета Anglia Ruskin.

Той е решил да изследва темата, защото вярва, че хората трябва да удовлетворят базовите си нужди – като ядене, сън и секс, преди да постигнат успехи в други сфери от живота си.

Д-р Дридейкис е изследвал 7 500 души на възраст между 26 и 50 години. Участниците в изследването, които са, както хетеросексуални, така с хомосексуална насоченост, са отговаряли на въпроси относно здравето, сексуалната си активност, професионалното положение и възнаграждението си.

Резултатите показват, че тези, които са правили минимум по 4 пъти секс седмично, печелят с близо 5 % повече от хората, които го практикуват по-малко. Изследването открива още, че тези, които изобщо не се радват на интимни ласки, получават с 3 % по-малко от сексуално активните.

Всъщност Ник Дридейкис не може точно да обясни връзката между секса и заплатата. Той обаче вижда логика в това, че получаващите по-високо възнаграждение, имат възможност да ходят на повече срещи и да получават повече секс. Освен това по-заможните са и по-атрактивни за другия пол.

„Сексуалната активност е основен елемент за личното здраве и социално благополучие и влияе на развитието на целия живот на индивида", заявява д-р Дридейкис пред CBSNews.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Никодим ( преди 10 години )
Мисля ,че това ,,изследване "е типичен пример на поставянето на каруцата пред коня.Просто тези които получават повече пари без да са принудени да се претрепват от работа за тях имат възможност да се отдават на повече развлечения а и да почесват егото си на победители ,което е твърде съмнително във времената на тотална проституция на всички нива и за какво ли не,а и масовото разпространение на жени навъртащи бройки като класическите мъже-свалячи.Рекламата по медиите на ,,разкрепостения"морал прокламиран от глобалистите за техните цели и цялостната криза на обществата пощуриха дори бабичките и дядовците с по-високи доходи та какво остава до тези за които сега им е врамето.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар