IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кога е най-вероятно да напуснете работа

4 октомври 2013 08 40

Ако смятате, че сегашната ви работа няма развитие, веднага трябва да започнете да се оглеждате за нова

Снимка: Dreasmtime

Снимка: Dreasmtime

Почивните дни са най-сладки. Обикновено адаптацията към работния процес е най-трудна след по-продължителна почивка, когато тялото и умът ви са били отдадени на блажен релакс. По тази причина хората са склонни да се откажат от работата си или да започнат да търсят нова именно след завръщането си от почивка. Това показват резултатите от скорошно проучване на Monster.com.

Никой няма да бъде радостен да замени шезлонга на плажа със стаята в офиса. Освен хубавият живот извън работното място, свободното време кара хората да оценят своите професионални цели, обяснява експертът Мери Елън. Отдалечаването от офиса всъщност помага на работещите да погледнат по-реално на настоящата ситуация, в която се намират.

Това означава ли, че хората трябва да се вслушват в инстинкта си и да напускат работа? Само ако сте сигурни, че сегашната ви работа е „задънена улица“ и не ви носи нужното удовлетворение. Започнете да се оглеждате за нова работа, още когато се върнете, защото рискувате рутината отново да убие вашите истински желания, пише Men's Health.

Използвайте своята мотивация за промени, която е най-силна именно след почивка. Все пак никой не би искал да загуби още година-две на неподходяща позиция. Ако все пак не се чувствате достатъчно сигурни, отделете си седмица, в която да размишлявате какво точно искате в работен план. След това преценете дали наистина сте готови за търсене на нова работа. Ако отговорът е да, не отлагайте, а започнете час по-скоро.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Никодим ( преди 10 години )
Само така напускайте и по -масово! Толкова хора с по-добра от вашата квалификация и опит чакат с години безработни.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар