IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Две минути за отпускане на напрежението в офиса

14 юни 2006 13 30

Представяме ви няколко съвсем, ама съвсем лесни начина за отпускане на тялото и ума докато сте на работа, които ще ви отнемат общо две минути

Две минути за отпускане на напрежението в офиса

Някъде към три след обед мускулите по цялото ви тяло са толкова схванати, че не знаете как ще стане от стола пред компютъра когато дойде време да си тръгвате. Познахме, нали.

За съжаление всички добри съвети за раздвижване на всеки час или за разходка в обедната почивка не могат да се спазват съвсем стриктно.

Представяме ви няколко съвсем, ама съвсем лесни начина за отпускане на тялото и ума докато сте на работа, които ще ви отнемат общо две минути.

-Повдигнете раменете максимално нагоре, все едно искате да допрете ушите си с тях. Задръжте в тази позиция няколко секунди и после отпуснете.

Повторете упражнението 10 пъти.

-Въртете китките си в кръг в продължение на 30 секунди. В началото ще пукат заплашително, но след това ще почувствате ръцете си като нови.

-Поемете дълбоко въздух и го задръжте за няколко секунди. След това издишайте бавно. Повторете пет пъти.

-Стегнете мускулите си- свийте юмруци, стиснете очи, приближете коленете към корема. Задръжте в тази позиция няколко секунди и после отпуснете.

Ако работите с други хора, или им обяснете подробно за какво става дума или ги изчакайте да излязат на обяд. В противен случай има голяма вероятност да се усъмнят в доброто ви психическо здраве.

-Фокусирайте погледа си във всеки ъгъл на стаята, в която работите, това ще помогне на очите ви да си починат.

-Разтъркайте дланите си енергично една в друга, докато се загреят и ги поставете на затворените си очи. Топлината ще помогне на очните ви ябълки да се отпуснат.

КоментариКоментари