IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Знаците, че сегашната ви работа спъва вашето развитие

20 август 2014 07 20

Дори да имате голям потенциал, той не може да се развие във всяка работна среда

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Него си го признаем: Всички се нуждаем от пари. Тези, които казват, че парите са без значение или вече са много богати, или живеят в някоя друга епоха. Разбира се, парите не биват да се превръщат в самоцел, защото в живота има много неща, които са по-важни от тях.

За да се радва човек на достатъчно пари (изкарани по легален начин), той трябва да работи усилено или пък да спечели от тотото. Тъй като тото късметлиите като цяло са изключително малко в световен план, то повечето хора са длъжни да разчитат на своите усилия, за да изкарват пари.

Последните години на икономическа криза обаче не са най-добрите за развитието на бизнеса, ето защо на хората им се налага да работят на незадоволителни позиции. Позиции, които нито им спечелват достатъчно пари, нито подпомагат техния потенциал и съответно развитие.

Ето и кои са знаците, че трябва да напуснете сегашната си работа по простата причина, че тя няма да ви доведе до никъде и няма да ви помогне да натрупате състоянието, което искате:

1. Вие мечтаете за работа с нормално работно време. Докато вашите приятели работят от 9:00 до 18:00 часа, на вас ви се налага да поемате странни смени до късно вечер, да застъпвате в почивни дни или пък да ставате в часове, когато някои хора все още се забавляват в дискотеките. Подобен тип работа не бива да ви обвързва за дълго време, тъй като пречи да социалните ви контакти и живота ви като цяло. Все пак, колкото и да са важни парите, те никога не трябва да бъдат на първо място.


2. Вие мечтаете за работа от разстояние. С развитието на технологиите много професии могат да бъдат дистанционни. Казано по друг начин вие може да прекарате лятото на морето и да работите от плажа. Ако сегашната ви работа позволява да я вършите от дома или от всяка друга точка на света, но въпреки това трябва да посещавате офиса всеки ден, значи е време да се огледате за нещо по-приемливо.

3. Вие мечтаете да бъдете шеф на себе си. Никога не е лесно човек да стартира свой бизнес. Подобно начинание крие много рискове и вероятността за провал е много голяма. Ако имате идеи за собствен бизнес, но нямате ресурсите и/или не ви се рискува, тогава потърсете работа, на която да имате повече свобода. Това би бил добър преход.

4. Вашият шеф и вашите колеги не споделят вашето виждане. Как очаквате да развиете своя потенциал, след като нямате поле за изява? Не се надявайте на каквото и да е професионално развитие, ако вашите възгледи и тези на останалите хора от фирмата се разминават. Време е да потърсите истински работни съмишленици.

5. Вие сте готови да напуснете или да ви махнат от работа заради принципите ви. Когато достигнете подобно ниво на апатия към работата си, определено няма какво да търсите на това място повече. За вас е много по-важен личния ви комфорт и заради него не бихте направили дори още един минимален компромис. Започнете да си търсите нова работа възможно най-бързо, за да запазите желанието си за кариера, преди то да е умряло окончателно.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари