IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 неща, които е важно да знаете, преди да станете папарак

23 октомври 2015 11 00

Готови ли сте за предизвикателството?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Папараците в Америка и на Запад имат възможността да се доближат до света на известните и да се потопят в него. Понякога те успяват да спечелят внушителни хонорари само с един кадър, което прави тази професия доста примамлива. Уви, да си папарак има и своите негативи и те не са малко.

Ето защо е важно да обмислите добре дали наистина си струва да влезете в бранша. Вижте кои са най-отличителните характеристики на тази професия:

За да си папарак не е достатъчно само да можеш да снимаш добре, а са необходими и някои специални умения

Реално това е все едно да си на война – трябва да можеш да тичаш бързо, да забелязваш и най-дребните детайли, да се отбраняваш от разярени звезди и бодигардове, и да умееш да живееш като номад (изисква се доста висене и преспиване на странни места).

Папараците не са особено добре платени

Особено в България! Може и да успеете да направите удар с една снимка, но не очаквайте всеки ден да имате подобни находки. В случай, че сте фрийленсър (не работите на договор към съответна медия/компания) се пригответе да изживеете и доста „гладни“ дни.

Това е самотна професия

Конкуренцията е голяма и всеки папарак е единак. Той пази ревностно информацията, която има за съответна звезда и събитие и търси най-удобното и скрито място, където дебне „жертвата“ си.

Папараците нямат офис и постоянно са на различни места

На пръв поглед звучи вълнуващо, но това да си постоянно на път и да висиш в една поза часове наред може да бъде крайно изтощително и скучно.

Изисква се доста нахалство и безскрупулност

Ако не притежавате тези качества, сте обречени на провал. Папараците са нахални, напористи и не се плашат лесно. Ще има куп ситуации, в които може да бъдете обиждани, гонени, дори бити (особено ако смятате да практикувате професията в чужбина... а и у нас има доста знаменитости с изявен темперамент).

Все пак може да направите и ценни познанства

Много звезди бягат от папараците, но има и такива, които създават ценни приятелства с тях.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари