IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се предпазите от напълняване в офиса

7 март 2016 12 40

Осигурете си достъп до качествена и полезна храна в умерени количества

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Лесно е да качите няколко килограма, ако работата ви е зад бюро и по цял ден се налага да седите. Тогава хапвате не само от глад, а и от скука и то не особено здравословни неща.

Освен това изкушенията са навсякъде – лавката/магазинчето е точно срещу прозореца ви, колегите често черпят с повод и без, а машината за лакомства е на етажа ви и всеки път ви дразни по пътя към кухнята за кафе или вода.

Обездвижването също ви дава достатъчно време да пъхате какво ли не в устата си. И все пак всичко това са дребни оправдания за настоящото състояние на тялото ви. Толкова ли е трудно да спазвате режим на хранене и в офиса?

Не бързайте да отговаряте, а вижте какво може да направите, за да сте във форма, дори когато стоите затворени по 8 часа в сградата:

Носете си обяд от вкъщи

Да, не е много удобно да влачите кутии всеки ден, но резултатът ще си струва. А и много хора го правят, така че няма от какво да се страхувате. Така ще имате контрол не само върху качеството, а и върху количеството на храната, която консумирате.

Пригответе обяда си от предния ден съобразно режима на хранене, който сте избрали да следвате.

Избирайте разумно

Все пак може да ви се наложи да отидете на работен обяд. В този случай е добре да заложите на супи и салати (без излишен дресинг) или на порция с пилешко/пуешко месо и риба с повече зеленчуци. Обядът навън не е причина да пробвате половината неща от менюто, които така или иначе ви мързи да си сготвите у дома.

Избягвайте сладките неща

Забравете за машината за лакомства в коридора. А когато колега ви почерпи за рождения си ден, може да вземете парчето торта от учтивост, но никой не ви задължава да се нахвърляте върху него. По-късно деликатно може да го върнете в кухнята, така че да не обидите рожденика.

Пийте повече вода

Не само, че тя е важна и полезна за организма, а и държи корема ви пълен. Още с идването в офиса сложете на бюрото си бутилка от 1,5 литра вода, така че да ви се набива на очи и си поставете за цел да я изпивате цялата до края на работния ден.

Премахнете изкушенията от бюрото

Много хора използват шкафчетата на бюрото си, за да ги пълнят не само с документи и канцеларски неща, а и като склад за лакомства. Не бъдете от тях! Ако толкова прегладнявате, дръжте вътре плод, кисело мляко или сурови ядки. Така че дори да ви подгони „емоционалният глад“ (често породен от някакви негативни емоции или дразнение) да не прегрешите спрямо диетата и режима си на хранене.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Оху ( преди 8 години )
Вие на други места си дебелейте колкото искате само в офиса недейте,че ако ви види началника да нагъвате вместо да работите,уволнението ви е сигурно!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар